Γιαννης Γκαρανης «Οι συνδημοτες μας δεν πρεπει να εμπιστευτουν την τυχη του Δημου μας σ’ αυτους που απετυχαν παταγωδως και τον εφεραν στο χειλος της οικονομικης καταστροφης»

O επικεφαλής Κοινωνίας Πολιτών, υπ. Δήμαρχος Κομοτηνής ενόψει της επαναληπτικής ψηφοφορίας

Λίγα 24ωρα πριν την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Κομοτηνής, ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» κ. Γιάννης Γκαράνης μίλησε στον «ΠτΘ», δίνοντας τη δική του ερμηνεία για το «μήνυμα» που έστειλαν οι πολίτες μέσω κάλπης  την πρώτη Κυριακή, εμφανιζόμενος ικανοποιημένος και αισιόδοξος αλλά όχι και επαναπαυμένος. Ικανοποιημένος γιατί οι πολίτες έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στο έργο της Κοινωνίας Πολιτών με το ποσοστό που της έδωσαν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Αισιόδοξος για τη νίκη και κατά τη δεύτερη Κυριακή και όχι επαναπαυμένος αφού η αυτοδιοικητική πορεία και το έργο της «Κοινωνίας Πολιτών» θα συνεχιστεί και μετά την Κυριακή και μάλιστα με ανανεωμένη ορμή, όπως σημείωσε ο ίδιος.
 
Κατά τη συνομιλία μας ο κ. Γκαράνης δεν παρέλειψε να δώσει τέλος στα σενάρια συνεργασιών που διακινούνται, ξεκαθαρίζοντας πως μια τέτοια συζήτηση μπορεί να υπάρξει μόνο μετά την ετυμηγορία των δημοτών της ερχόμενης Κυριακής, ενώ παράλληλα κάλεσε τους δημότες να προσέλθουν στις κάλπες και τη δεύτερη Κυριακή, καθώς «η μαζική συμμετοχή τους είναι αυτή που δίνει υπόσταση και ουσιαστικό νόημα στον θεσμό της Δημοκρατίας».
 
Γιάννης Γκαράνης όμως αναλυτικά…
 
ΠτΘ: κ. Γκαράνη, βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την τελική εκλογική αναμέτρηση. Ποιο θεωρείτε εσείς, ως επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών», ότι είναι το κυριότερο πολιτικό μήνυμα, που έστειλε το αποτέλεσμα της κάλπης της προηγούμενης Κυριακής;
Γ. Γ.:
Λίγες μέρες πριν την αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση της 2ας Ιουνίου η παράταξή μας, η «Κοινωνία Πολιτών» κι εγώ, ως επικεφαλής της, είμαστε εδώ, όρθιοι στις επάλξεις και συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τη στήριξη και την πολιτική επικρότηση της πορείας μας από το εκλογικό σώμα του Δήμου μας.
 
Το μεγάλο και σημαντικό ποσοστό, με το οποίο μας τίμησαν οι συμπολίτες μας την προηγούμενη Κυριακή, μας έδωσε σιγουριά και δύναμη, προκειμένου να πορευτούμε από δω και πέρα με τον ίδιο τρόπο. Να μπορέσουμε ενωμένοι, χωρίς κομματικές και πολιτικές περιχαρακώσεις, με εμπειρία και φρεσκάδα, να εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε για το καλό αυτού του τόπου. Η βούληση του εκλογικού σώματος, όπως εκφράστηκε από το αποτέλεσμα της κάλπης, επιβεβαίωσε την ορθότητα της στρατηγικής, που ακολουθήσαμε όλο αυτό το διάστημα. Χωρίς μεγαλοστομίες και βαρύγδουπες διακηρύξεις, χωρίς διαξιφισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις και δίνοντας έμφαση στο έργο, που επιτελέστηκε όλα αυτά τα 9 χρόνια,  καταθέσαμε στους συνδημότες μας τις ρεαλιστικές και οραματικές προτάσεις μας για το αύριο της Κομοτηνής μας. Κι αυτοί μας τίμησαν με το μεγάλο ποσοστό της 26ης του Μάη, δείχνοντας, έτσι, με έμπρακτο τρόπο, ότι εγκρίνουν την πολιτική μας στάση και πρόταση. 

«Είμαστε ανοιχτοί κι έτοιμοι μετεκλογικά να συζητήσουμε κάθε ενδεχόμενο, που θα συμβάλλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση του Δήμου Κομοτηνής» 

ΠτΘ: Τι απαντάτε σε όλους αυτούς, που θέτουν ζητήματα πολιτικών συμπράξεων και συνεργασιών με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πριν την εκλογική αναμέτρηση της 2ας του Ιούνη;
Γ. Γ.:
Για μας πολιτικές συνεργασίες και συμπράξεις μπορούν να υπάρξουν αποκλειστικά και μόνο σε επίπεδο κοινωνίας. Στους συνδημότες μας απευθυνόμαστε, σ’ αυτούς καταθέτουμε το όραμα και τις προτάσεις μας και από αυτούς ζητούμε την πολιτική τους επικύρωση. Σεβόμαστε όλες τις παρατάξεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί αποτελούν την πολιτική έκφραση μερίδας συνδημοτών μας. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνδιαλεγόμαστε με επικεφαλής και παρατάξεις, με σκοπό την καθοδήγηση της ψήφου των συμπολιτών μας. Γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε παρασκηνιακή, δόλια, ανέντιμη και ερήμην της κυρίαρχης βούλησης του εκλογικού σώματος συναλλαγή. Το δημοκρατικό, αυτοδιοικητικό, εκλογικό μας σύστημα έχει στο επίκεντρό του τη θέληση των ψηφοφόρων. Αυτοί θα αποφασίσουν την Κυριακή που μας έρχεται ποιος θέλουν να αναλάβει τη διακυβέρνηση του Δήμου Κομοτηνής. Μ’ αυτούς και μόνο συζητάμε και τους υποβάλλουμε τις θέσεις μας για την Κομοτηνή, που ονειρευόμαστε. Και αυτούς καλούμε να προκρίνουν την παράταξή μας, την «Κοινωνία Πολιτών», ως την παράταξη που θα διοικήσει τον Δήμο Κομοτηνής. Κι εμένα, ως επικεφαλής αυτής της παράταξης, ως τον Δήμαρχο Κομοτηνής για τα επόμενα 4 χρόνια.
 
Από την 1η του Σεπτέμβρη, βέβαια, όπως γνωρίζετε, το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπαγορεύει και προκρίνει συνεργασίες και συγκλίσεις σε επίπεδο θέσεων και πολιτικών, όσον αφορά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών και του Δήμου. Σ’ αυτό είμαστε ανοιχτοί κι έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε ενδεχόμενο, που θα συμβάλλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση του Δήμου Κομοτηνής. Αυτό, όμως, είναι κάτι άλλο και αφορά τη μετεκλογική περίοδο και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στην προεκλογική.    

«Καλώ, τους συνδημότες να εμπιστευτούν για άλλη μια φορά την «Κοινωνία Πολιτών» κι εμένα προσωπικά και να μας δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε με νέα ορμή το έργο μας» 

ΠτΘ: Στο τέλος αυτής της συνέντευξης, κύριε Γκαράνη, θα ήθελα να σας ζητήσω να στείλετε το δικό σας μήνυμα προς τους ψηφοφόρους, αλλά και  να σας ρωτήσω ποιο θεωρείτε το κυρίαρχο πολιτικό διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Γ. Γ.:
Πρώτα απ’ όλα, καλώ τους συνδημότες μου να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες. Η μαζική συμμετοχή τους είναι αυτή που δίνει υπόσταση και ουσιαστικό νόημα στον θεσμό της Δημοκρατίας.
 
Και κατά δεύτερον, τους ζητώ να εμπιστευτούν με την ψήφο τους την «Κοινωνία Πολιτών» κι εμένα προσωπικά. Η παράταξή μας είναι αυτή που έβγαλε από το οικονομικό τέλμα τον Δήμο μας, με θυσίες και σκληρή, επίπονη και συνειδητή προσπάθεια. Αυτή, που με επικεφαλής της τον νυν Δήμαρχό μας, τον Γιώργο τον Πετρίδη και με πολιτικούς συνοδοιπόρους όλα τα άξια στελέχη της, παρήγαγε ένα τεράστιο έργο. Ένα έργο, που πρέπει να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί με νέες ιδέες και νέα πρόσωπα. Αυτή η σημαντική πορεία δεν πρέπει να ανακοπεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπιστευτούν οι συνδημότες μας την τύχη του Δήμου μας σ’ αυτούς που απέτυχαν παταγωδώς κι έφεραν τον Δήμο μας στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.
 
Ξέρετε ότι εγώ προσωπικά είμαι στον χώρο της αγοράς 25 χρόνια, αυτοδημιούργητος επαγγελματίας και αγωνίζομαι, όπως και οι υπόλοιποι συνάδερφοί μου, σε καιρούς δύσκολους. Και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή με σοβαρότητα, σκληρή δουλειά και πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας του ρόλου μου, άσκησα και τα καθήκοντά μου στις θέσεις που μου εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχός μας, ο Γιώργος ο Πετρίδης, καθ’ όλη τη διάρκεια των 9 χρόνων, που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος.
 
Έτσι θα λειτουργήσω και ως Δήμαρχος. Η διακυβέρνηση του Δήμου Κομοτηνής  απαιτεί εντιμότητα, εμπειρία και  άριστη γνώση των θεμάτων διοίκησης. Θα είμαι ένας Δήμαρχος, που θα αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και θα δουλεύω αθόρυβα μαζί με τους συνεργάτες μου, για να χτίσουμε μια ισχυρή και με προοπτικές ανάπτυξης Κομοτηνή. Οι πόρτες του Δημαρχείου θα είναι ανοιχτές για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις και ταμπέλες. Είμαστε μία ομάδα πολυσυλλεκτική, χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς αποκλεισμούς.
 
Όλοι μας έχουμε παρελθόν, που μπορεί να προδιαγράψει το μέλλον μας. Όπως πορεύτηκα μέχρι τώρα, δίνοντας έμφαση στην πράξη και στο αποτέλεσμα κι όχι στα λόγια, έτσι θα πορευτώ κι από δω και πέρα.
 
Ο Δήμος είναι το σημαντικότερο μετερίζι, από το οποίο μπορούμε να παλέψουμε για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τη δική μας, αλλά και των παιδιών μας. Καλώ, λοιπόν, τους συνδημότες μου να μας εμπιστευτούν, να εμπιστευτούν για άλλη μια φορά την «Κοινωνία Πολιτών» κι εμένα προσωπικά και να μας δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε με νέα ορμή το έργο μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.