Μηπως πρεπει να το παρουμε αλλιως;

Απαρατήρητα

Σε λίγες μέρες έρχεται η ώρα της κάλπης, μιας και θα προσέλθουμε όλοι στις κάλπες για να εκλέξουμε τόσο τις νέες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, όσο και τους εκπροσώπους μας στην Ευρώπη.
 
Με τις μέρες λοιπόν να πλησιάζουν, πέρα των άμεσα ενδιαφερόμενων, των υποψηφίων (που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα, ας μην κοροϊδευόμαστε, πιο πολλοί από τα άστρα στον ουρανό, με υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ να μπορεί να αστειευτεί, με μεγάλη δόση αλήθειας, πως στη Θεσσαλονίκη κάθε πολυκατοικία έχει και ένα υποψήφιο) στη μάχη έχουν πέσει και οι αρχηγοί των κομμάτων, ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και οι υπόλοιποι αρχηγοί στο κατόπι τους.
 
Συγκεντρώσεις, συνεντεύξεις, μετά ξανά συγκεντρώσεις, και ούτω καθ’ εξής, σε μια εκλογική αναμέτρηση η οποία, υποτίθεται, αφορά τις τοπικές κοινωνίες και την Ευρώπη, αλλά αναλώνεται σε επιθέσεις και υποσχέσεις.
 
Αλήθεια γιατί η υπόσχεση για φοροαπαλλαγές ή παροχές ή οτιδήποτε ακούσουμε αυτές τις μέρες, να μετακινήσει την ψήφο προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση; Υποτίθεται ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε πρόσωπα και η πολιτική τους τοποθέτηση, μιας και δεν αφορά των εθνική πολιτική σκηνή, δεν επηρεάζεται από αυτές τις κινήσεις.
 
Όσο για τον Κλεισθένη Ι, που υποτίθεται ότι ήταν η μεγαλύτερη πολιτική μεταρρύθμιση στη χώρα από τότε που ο ίδιος ο Κλεισθένης δημιούργησε τις 10 φυλές της αρχαίας Αθήνας, η μοναδική μνεία που γίνεται είναι πως θα επηρεάσει η απλή αναλογική τη λήψη αποφάσεων, και αυτή όταν το θυμηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων.
 
Οπότε ίσως λίγο περισσότερη προσοχή στα προγράμματα και στα όσα λένε οι υποψήφιοι, και όσο για τους αρχηγούς, θα έρθει και η ώρα τους, δεν χρειάζεται να ζορίζονται από τώρα. K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.