Στηριξη των λαικων στρωματων θελει το ΚΚΕ

Κάλεσμα για τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές από την Κομοτηνή

Μήνυμα για την ανατροπή των πολιτικών που έχουν πλήξει τα λαϊκά στρώματα της Ροδόπης και της χώρας, μέσα από την στήριξη στο ΚΚΕ και τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επερχόμενες Ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε μέσα από την προεκλογική πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσει η Τ.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ του ΚΚΕ, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.
 
Στη συγκέντρωση μίλησε ο κ. Δημήτρης Παπατολίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο κ. Γιάννης Λεβέντης, υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ κ. Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ και κ. Γιάννης Αγγέλου.
 

Ο κ. Παπατολίδης σημείωσε πως το ΚΚΕ έχει συνέπεια λόγων και έργων, που την ανανεώνει καθημερινά με τη συγκεκριμένη δράση και τις θέσεις του, σταθερά δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους επαγγελματίες.
 
Και στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόμματα του συστήματος, έχοντας κρατήσει σταθερή θέση, για αυτό και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να το στηρίξουν ώστε να μην παγιδευτεί ξανά ο λαός στη συνέχιση των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής.
 
Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, θα μπορούν να εμποδιστούν όλα τα μέτρα που θα επιβληθούν ή σχεδιάζονται, με αγώνα για ένα άλλο δρόμο, με το λαό στην εξουσία έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. 

Λύσεις για τα λαϊκά προβλήματα 

Ξεκινώντας την εκδήλωση ο κ. Λεβέντης στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα από την απουσία υποδομών τόσο εντός, όσο και εκτός της πόλης της Κομοτηνής, τα οποία διαπιστώνουν όλες οι παρατάξεις, αλλά μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση έχει πραγματικά σχέδια και πρόθεση για διεκδίκηση προσωπικού και κονδυλίων από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τέλη και φόρους.
 

Τόνισε δε πως οι διοικήσεις των Δήμων τις τελευταίες δεκαετίες απέδειξαν πως δεν είναι θέμα διαχειριστή και ικανότητας, γιατί τα προβλήματα παραμένουν για χρόνια τα ίδια. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι όσοι προτείνονται στο λαό της πόλης ως δήθεν ανεξάρτητοι, κοροϊδεύουν το λαό γιατί έχουν συμφωνήσει ουσιαστικά στο πλαίσιο της υποχρηματοδότησης.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν προτείνει μαγικές λύσεις, ούτε έξυπνες πόλεις όπου τα προβλήματα των πολιτών θα λύνονται μαγικά, αλλά είναι απολύτως δεσμευμένοι από τα λαϊκά συμφέροντα, για τα οποία θα δώσουν την μάχη της υπεράσπισης τόσο εντός όσο και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στήριξη στο ΚΚΕ παντού 

Από την πλευρά του ο κ. Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα πρέπει τα πόδια τους να βγάλουν φωτιά, για να φτάσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε κάθε λαϊκό σπίτι της περιοχής, ώστε να βγουν οι κουμουνιστές πιο δυνατοί σε κάθε κάλπη.
 

Μίλησε δε για τις οικογένειες που βλέπουν κατά χιλιάδες να φεύγουν στο εξωτερικό να δουλεύουν χωρίς πραγματική ασφάλιση, τους καπνοπαραγωγούς και τους κτηνοτρόφους να στενάζουν την ώρα που οι φοροαπαλλαγές είναι μόνο για τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες.
 
Έτσι λοιπόν πιστεύει πως όλοι έχουν μία επιλογή για τις επερχόμενες εκλογές: ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, Λαϊκή συσπείρωση στους Δήμους και τις Περιφέρειες. 

Ρεύμα στήριξης στο ΚΚΕ 

Τέλος ο κ. Αγγέλου τόνισε πως η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι πολύ κρίσιμη, μιας και ο λαός έχει δύο δρόμους, είτε των αστικών κομμάτων, που δεν έχουν διαφορά μεταξύ τους, είτε αυτό του ΚΚΕ.
 
Κάλεσε δε το λαό να μην αφήσουν την ευκαιρία να εκφράσουν την αντίθεσή τους για το ότι υφίσταται στη ζωή τους, μιας και όλοι έχουμε φτάσει να έχουμε μισή ζωή σε όλα: μισούς μισθούς, μισές συντάξεις, και δεν θέλουν άλλο.
 
Ο Καζαντζάκης έλεγε, μια σπίθα είμαστε, αλλά προλαβαίνουμε, και είναι στο χέρι μας να προλάβουμε, τόνισε.
 
Έχει διαπιστώσει πάντως από την περιοδεία του ανά την Ελλάδα, ότι υπάρχει ένα ρεύμα, και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο κόσμος, που παλιά είχε κλειστά τα αυτιά του, πλέον ακούει το ΚΚΕ, το οποίο έχει παραμείνει σταθερό στις αρχές του.
 
Ειδικά για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κατ’ όνομα προοδευτική συμμαχία, επισήμανε πως νέο δεν γίνεται με παλιά υλικά, και μάλιστα πολύ παλιά και φθαρμένα υλικά, και αναρωτήθηκε αν είναι προοδευτική συμμαχία όταν αγκαλιάζει κάποιος μέχρι προχθές τον Καμμένο, και σήμερα την Κουντουρά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.