«Εφυγε» απο τη ζωη η συγγραφεας και φιλολογος Αγγελικη Κιουρτση-Μιχαλοπουλου

Της έκδοσης

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την δυσάρεστη είδηση της εκδημίας της Αγγελικής Κιουρτσή-Μιχαλοπούλου. Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών.
 
Είχαμε την τύχη να εργαστούμε μαζί της στην έκδοση του βιβλίου «Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας (1945-2013)» οπότε και διαπιστώσαμε δια ζώσης την αγάπη της πρώτα για τον άνθρωπο και ύστερα για την ιστορία του τόπου. Το πρώτο ήταν που τροφοδοτούσε το δεύτερο και το αντίστροφο.
 
Η Αγγελική Κιουρτσή-Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη και ζούσε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από το Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε ως καθηγήτρια φιλόλογος σε Λύκεια της πόλης και του Νομού Καβάλας.
 
Παντρεύτηκε τον καθηγητή Νίκο Μιχαλόπουλο και απέκτησε τρία παιδιά, την Κατερίνα, τον Ανδρέα και τον Χάρη, τα οποία σπούδασαν επίσης κλασική φιλολογία και είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος.
 
Συμμετείχε σε πολλά επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις της  σε θέματα Κλασικής Φιλολογίας, Ιστορίας με ιδιαίτερη έμφαση στον Μακεδονικό Αγώνα της Ανατολικής Μακεδονίας και Λαογραφίας. Πραγματοποίησε πλήθος διαλέξεων, ομιλιών και βιβλιοπαρουσιάσεων  ενώ είχε επιμεληθεί εκδόσεις βιβλίων και αρθογραφούσε στον τοπικό τύπο.
 
Για την προσφορά της στην καταγραφή της Ιστορίας της Καβάλας και της περιοχής καθώς και για τη συμμετοχή της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης τιμήθηκε από τη Νομαρχία Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας, την Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς και φορείς και Συλλόγους.
 
Στους οικείους της τα ειλικρινή, θερμά μας συλλυπητήρια… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.