Χρηστος Νακος «Οι συμπολιτες μας γνωριζουν καλα γιατι πρεπει να συνεχισθει η πορεια, η οποια ξεκινησε πριν απο εννεα χρονια με το Γιωργο Πετριδη»

Yποψήφιος δημοτικός σύμβουλος «Κοινωνίας Πολιτών» - «Το όραμα μου είναι να έχουμε ένα Δήμο πρότυπο που θα υπηρετεί τους δημότες και θα δίνει λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα»

Δραστήριος και ενεργός ως πολίτης ο κ. Χρήστος Νάκος αποφάσισε φέτος, στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, να θέσει εαυτόν στην κρίση των συνδημοτών του, συστρατεύόμενος με την «Κοινωνία Πολιτών» και τον Γιάννη Γκαράνη.
 
Ο ίδιος οραματίζεται έναν δήμο στην υπηρεσία των πολιτών, τονίζοντας πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι καλύτερη και όχι λιγότερη τοπική αυτοδιοίκηση μακριά από κομματισμούς. Ο κ. Νάκος δεν παραλείπει να εξηγήσει τους λόγους που τον έκαναν να συμπαραταχθεί με την «Κοινωνία Πολιτών» εκθέτοντας παράλληλα το όραμά του για τον δήμο Κομοτηνής.
 
Ο λόγος στον ίδιο όμως…
 
ΠτΘ: Ποιος είναι ο Χρήστος Νάκος;
Χ.Ν.:
Είμαι ένας άνθρωπος της κοινωνίας και της εργασίας, ένας πολίτης με γνώση και εμπειρία αλλά και με ορμή και θέληση για προσφορά. Δεν έχω στόχο την ανάδειξη και προβολή, αλλά θέλω ως ενεργός πολίτης να συμβάλλω με τις προτάσεις μου και τους προβληματισμούς μου σε ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας.
 
ΠτΘ: Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και με το συγκεκριμένο συνδυασμό;
Χ.Ν.:
Το ότι δεν δραστηριοποιήθηκα μέχρι σήμερα με τα κοινά δεν σημαίνει ότι ήμουν αδιάφορος με τα συμβαίνοντα στο κοινωνικό πολιτικό γίγνεσθαι. Είχα, έχω και θα έχω άποψη. Είμαι από τη Ροδόπη, ζω στην Κομοτηνή και εδώ είναι η ζωή μου. Η παρότρυνση πολλών ανθρώπων όσο και η πρόταση του υποψηφίου δημάρχου, κ. Γκαράνη έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να είμαι υποψήφιος. 
 
Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας πιστεύω ότι η συγκεκριμένη παράταξη έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα για μια χρηστή διαχείριση και διοίκηση σε μια περίοδο, ως γνωστόν, ύφεσης με πενιχρούς πόρους και απουσία κεντρικής χρηματοδότησης. Ο Γιάννης Γκαράνης από την μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει ότι διαθέτει όλα εκείνα τα εφόδια που τον καταξιώνουν στη συνείδηση κάθε δημότη. Πιστεύω ότι με την εμπειρία που έχει αποκομίσει σε ένα τομέα, όπως αυτός της κοινωνικής μέριμνας, θα δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις του μέλλοντος για ένα δήμο αλληλέγγυο, έξυπνο, καινοτόμο, ανθρωποκεντρικό.
 
Επιπλέον σημαντικό ρόλο για μένα έπαιξε το γεγονός ότι όλη η ομάδα απαρτίζεται από ανθρώπους με αξιόλογο επίπεδο γνώσεων, κάποιοι έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην πορεία της πρώην δημοτικής αρχής, και το κυριότερο είναι ότι όλοι θέλουμε να προσφέρουμε ώστε ο δήμος να έχει μέλλον δημιουργικό και στηρικτικό στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας. 

«Το πιο σημαντικό θέμα για μένα είναι να έχουμε τοπική αυτοδιοίκηση που  υπηρετεί τους πολίτες,  είναι υγιής και μακριά από κομματισμούς» 

ΠτΘ: Πιστεύετε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να απεξαρτηθεί ουσιαστικά από κομματικές ταμπέλες;
Χ.Ν.:
Το πιο σημαντικό θέμα για μένα είναι ότι θα πρέπει να έχουμε τοπική αυτοδιοίκηση που  υπηρετεί τους πολίτες,  είναι υγιής και μακριά από κομματισμούς. Η στενή σχέση αυτής της πολιτικής με την τοπική αυτοδιοίκηση, οι επιλογές της οποίας γινόταν ως τώρα με σαφή κομματικά κριτήρια, δεν συμβαδίζει με τις προσωπικές μου πεποιθήσεις. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη ζωή των πολιτών για να την αφήσουμε να εμπλακεί σε κομματισμούς.
Η επιδίωξη να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης, υπηρετεί στενή κομματική λογική και με βρίσκει απολύτως αντίθετο.
 
ΠτΘ: Ποια κατά την άποψή σας πρέπει να είναι η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης;
Χ.Ν.:
Χρειαζόμαστε καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι λιγότερη. Και η βελτίωση αυτή θα επέλθει όταν πραγματικά ενισχυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη βάση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης. Όταν αποκεντρωθούν περισσότερες εξουσίες, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας. Με λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερη ταχύτητα, υπευθυνότητα και συνείδηση. Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση που προωθεί την αναπτυξιακή διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική ευημερία, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. 

«Απαραίτητο είναι η κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια να αγγίζει την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα του τόπου» 

ΠτΘ: Κάποιοι προτείνουν νέα μοντέλα ανάπτυξης για την πόλη μας που στηρίζονται σε συνταγές πετυχημένες άλλων δήμων. Πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν και στην περιοχή μας;
Χ.Ν.:
Είναι αλήθεια ότι οι συμπολίτες μας αυτή την περίοδο ακούν πολλά και κατακλύζονται με μηνύματα για τους στόχους των υποψηφίων. Όλοι θέλουν ένα καλύτερο δήμο Κομοτηνής. Θεωρώ ότι δεν είναι κακό να στηρίζεται κάποιος σε πετυχημένες συνταγές άλλων δήμων. Κακό όμως είναι αυτή η αντιγραφή να είναι στείρα και να μην λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. Μπορεί οι ιδέες να είναι εξαιρετικές αλλά το ζητούμενο είναι και η κατάλληλη προσαρμογή στα τοπικά μας δεδομένα.  Για μένα απαραίτητο είναι η κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια να αγγίζει την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
 
ΠτΘ: Γιατί να ψηφίσει κάποιος το δικό σας συνδυασμό;
Χ.Ν.:
Ο δικός μας δημοτικός συνδυασμός με επικεφαλής τον Γιάννη Γκαράνη, στηρίζεται σε ανθρώπους που έχουν δώσει θετικά δείγματα γραφής εδώ και χρόνια, αλλά και από νέα μέλη που μπορούν να προσφέρουν και που μπορούν να συνεχίσουν τη διοίκηση  του δήμου με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν καλά γιατί πρέπει να συνεχισθεί η πορεία, η οποία ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια με το Γιώργο Πετρίδη σε αντίξοες συνθήκες και κατάφερε με όραμα να φέρει το δήμο Κομοτηνής εκεί που είναι τώρα.
 
ΠτΘ: Ποιο είναι το όραμά σας για το δήμο Κομοτηνής;
Χ.Ν.:
Το όραμα μου είναι να έχουμε ένα Δήμο πρότυπο που θα υπηρετεί τους δημότες και θα δίνει λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα και θα στηρίζεται στις αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της συνέπειας και της ισότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.