Βραβευτηκε η Ομαδα Γαλλοφωνιας του 1ου Γυμνασιου Κομοτηνης

Διακρίθηκε στον διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Σύλλογος καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Τη σημαντική δουλειά που γίνεται στην ομάδα Γαλλοφωνίας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής αναγνώρισαν τα μέλη του APLF, του συλλόγου καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου στο χώρο του σχολείου στην Κομοτηνή.
 
Η ομάδα γαλλοφωνίας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, που αποτελείται από 18 μαθητές, συμμετείχε στον διαγωνισμό του APLF, του συλλόγου καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, με θέμα ένα Χαϊκού για την ειρήνη.
 
Το Χαϊκού είναι η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο, προέρχεται από την Ιαπωνία, και αποτελείται από 3 στίχους, των 5, 7 και 5 συλλαβών.
 
Η ομάδα συμμετείχε με το δικό τους μήνυμα προς όλο τον κόσμο, με το Χαϊκού τους να είναι το εξής:
 

L’amour et la haine
Provoquent la paix et la guerre
Le Bien et le Mal
 
Η Αγάπη και το μίσος
Προκαλούν την ειρήνη και τον πόλεμο
Το καλό και το κακό 

Σημαντική η γνώση της Γαλλικής γλώσσας 

Όπως τόνισε η πρόεδρος του APLF κ. Στέλλα Λεονάρδου, χαίρονται που ήρθαν στην Κομοτηνή για να παρευρεθούν στη βράβευση, σημειώνοντας πως ο διαγωνισμός είναι ευρωπαϊκός και στηρίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής, της οποίας ο Σύλλογος είναι μέλος.
 
Το φετινό θέμα ήταν η Ειρήνη, και η ομάδα, σημείωσε, διακρίθηκε σε εθνικό επίπεδο ανάμεσα σε πολλές άλλες συμμετοχές, δημιουργώντας ένα πολύ ωραίο Χαΐκού, για αυτό και τους έδωσε συγχαρητήρια και τους ευχήθηκε πάντα επιτυχίες, μιας και επιλέχθηκε για να προωθηθεί στο ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Η προώθηση της γαλλικής γλώσσας και η εκμάθησή της από τους μαθητές, είναι πολύ σημαντική, σημείωσε, γιατί η γαλλική είναι η δεύτερη διδασκόμενη γλώσσα σε όλο τον κόσμο.
 
Άλλωστε αποτελεί τη γλώσσα της επιστήμης, της τεχνολογίας και της κουλτούρας, ενώ αποτελεί ένα εφόδιο για όλο τον κόσμο, κάτι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί. 

Με ενθουσιασμό η συμμετοχή των παιδιών 

Υπεύθυνη της ομάδας είναι η κ. Σμαράγδα Πολυζωίδου, με την ομάδα να πλαισιώνουν η διευθύντρια του σχολείου κ. Στέλλα Θεολόγου και η κ. Ελένη Μαργαρίτη.
 
Η κ. Πολυζωίδου επισήμανε πως αυτή η ομάδα υπάρχει εδώ και τρία χρόνια, και παρόλο που οι μαθητές αλλάζουν, μιας και φεύγουν στις μεγαλύτερες τάξεις, έχουν πολύ καλές επιδόσεις και συμμετοχή.
 
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχαν σε διαγωνισμό του APLF, με πολύ χαρά, όρεξη και μεράκι.
 
Μέλος της ομάδας  είναι η κ. Στέλλα Θεολόγου, Διευθύντρια του σχολείου, που σημείωσε πως η ομάδα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τους, έχοντας πάρει βραβείο σε όσους διαγωνισμούς έχει συμμετάσχει.
 
«Η προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά και η κ. Πολυζωίδου είναι αξιέπαινη, τιμά το σχολείο και το επάγγελμά μας, αλλά προωθεί και τη γνώση, τη συνεργασία, με τα παιδιά να αποκτούν δεξιότητες μέσα από την ομάδα» σημείωσε.
 
Τα παιδιά της ομάδας είναι τα εξής:
 
Βάσσου Ανέστης Παναγιώτης
Γεροντίδου Σοφία
Γιουμπάνι Ραφαήλ
Γκαγκάς Πολύχρονης
Γρηγορούδης Άγγελος
Δαλακούρας Αλέξανδρος
Δεμπελίδη Παναγιώτα
Δημητρίου Κατερίνα
Κόκκινη Αργυρώ
Λαζαρίδου Νικολέτα
Νικολαΐδου Ελευθερία
Παπαδοπούλου Χριστιάννα
ΡετζέπΑρντά
Σέλβη Μαρία-Ρόζα
Κοτσαρίδη Αριάδνη
ΚοτσαρίδηΒάλια
Σκαρλατάκη Ροδούλα
Σόφτας Κυριάκος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.