Στον τουρισμο και τον πολιτισμο επικεντρωθηκε η Υφυπουργος Μακεδονιας – Θρακης

Επίσκεψη και συναντήσεις της Ε. Χατζηγεωργίου την Τετάρτη στην Κομοτηνή

Περιοδεία στην Κομοτηνή πραγματοποίησε την Τετάρτη 15 Μαΐου στην Κομοτηνή η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού, ενώ επισκέφτηκε και το Αλάν Κογιού και τον οικισμό του Ηφαίστου.
 
Η κ. Χατζηγεωργίου το πρωί της Τετάρτης επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, ανταποκρινόμενη σε αίτημα μαθητών της Γ Γυμνασίου για συνομιλία σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες του δικού της χαρτοφυλακίου.
 
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Φανάρι, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με φορείς του κλάδου του τουρισμού στην Κομοτηνή, στο ξενοδοχείο «Ανατόλια». Το απόγευμα παρουσίασε το πρόγραμμα επιχορήγησης πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων του ΥΜΑΘ «Δημιουργώ», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το απόγευμα επισκέφτηκε το Αλάν Κογιού και τον οικισμό του Ηφαίστου. 

Τα παιδιά μαθαίνουν για τη δημοκρατία 

Στο Γυμνάσιο βρέθηκε ικανοποιώντας το αίτημα των μαθητών της Γ τάξης, για να συζητήσουν για ζητήματα δημοκρατίας, αποκέντρωσης και αρμοδιοτήτων του χαρτοφυλακίου της, ένα αίτημα που ήρθε στο γραφείο της και το ικανοποίησε άμεσα με την επίσκεψή της στην Κομοτηνή.
 
Η υφυπουργός, όπως τόνισε σε δηλώσεις της θεωρεί σημαντικό ότι τα παιδιά μαθαίνουν μέσω του σχολείου την πραγματική ζωή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, αλλά και το πολίτευμα. 

Νέο πρόγραμμα για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς 

Η κ. Χατζηγεωργίου,από τη στιγμή που ανέλαβε τη θέση της, έχει ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την επικράτεια των αρμοδιοτήτων της, για να συνομιλήσει με τους φορείς και τους πολίτες, να ακούσει τα προβλήματά τους και να ακούσει λύσεις.
 
Για αυτό άλλωστε και πραγματοποίησε την παρουσίαση του προγράμματος «Δημιουργώ», το οποίο θεωρεί πως έχει αναπτύξει σημαντική δράση και ενημέρωσε τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής μας για τον τρόπο με τον οποία μπορεί να γίνει η ενίσχυσή τους για δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό και την πολιτιστική παράδοση της Μακεδονίας και της Θράκης, που θα υλοποιηθούν από 1 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
 
Παράλληλα την Παρασκευή θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Παράγω» που θα απευθύνεται σε Γυναικείους και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ που ασχολούνται με τα τοπικά προϊόντα και την τοπική παραγωγή, και το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα παρουσιαστεί και στην περιοχή μας, αν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.