Στη ρωμαϊκή περίοδο αφιερωμένη η τρίτη επιστημονική συνάντηση

14.05.2019 08:13

«Ξάνθη, Από την Προϊστορία στο σήμερα» - Την Τετάρτη 15 Μαΐου στο ΙΘΤΠ

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ), στη συνέχεια των εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα» με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης, οργανώνουν την 3η κατά σειρά Επιστημονική Συνάντηση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 19.30 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
 
Ομιλητές της εκδήλωσης καθώς και το θέμα των ανακοινώσεων τους θα είναι τα εξής:

  • Δόμνα Τερζοπούλου Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου. Τίτλος: «Η ρωμαϊκή επαρχία της Θράκης». 
  • Γαβριέλλα Παρισάκη, Κύρια Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών. Κέντρο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας. Τίτλος: «Οι ρωμαϊκοί χρόνοι στον Νομό Ξάνθης. Από την παλαιά στη νέα τάξη πραγμάτων».
  • Καλλιντζή Κωνσταντίνα, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης – Μαρία Χρυσάφη, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης. Τίτλος: «Οικιακή αρχιτεκτονική και ιδιωτικός βίος στα Άβδηρα των Ρωμαϊκών Χρόνων». 
Συντονίστρια: Δέσποινα Σκουλαρίκη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.
 
Οι ανακοινώσεις θα έχουν διάρκεια 30 λεπτών, ενώ θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των συντονιστριών με τη συμμετοχή του κοινού. Σε όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα διανεμηθεί περίληψη των ανακοινώσεων και πρόγραμμα.
 
Info
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#menoumespiti