Εξαιρετικο το timing

Της έκδοσης

Εξαιρετικής συμβολικής και ο χρόνος που επέλεξε η Διανομαρχιακή Ροδόπης- Έβρου κατά του χρυσού για να κάνει την εκδήλωσή της αλλά και εξαιρετικά τα αντανακλαστικά των υποψηφίων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και δήλωσαν όλοι τους καθαρά και ξάστερα την αντίθεσή τους στις εξορύξεις. Οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, γιατί κατά τον παρελθόν μια τέτοια στάση δεν ήταν αυτονόητη από όλους.
 
Μπορεί ορισμένοι να θεωρούν ότι ο κίνδυνος έχει περάσει ή ότι πλέον δεν είναι απαραίτητες τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όμως να θυμίσουμε ότι ακόμη και πέρσι είχε κατατεθεί αίτηση για μεταλλευτικές έρευνες, γεγονός που δείχνει ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας για την περιοχή ουδόλως έχει μειωθεί. Επομένως και οι εκδηλώσεις τέτοιου τύπου είναι ωφέλιμο να πραγματοποιούνται σε τακτά διαστήματα.
 
Θεωρούμε βέβαια σκόπιμο να εκφράσουμε και μια παρατήρηση. Ίσως θα έπρεπε τα μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης αλλά και οι τοπικοί πάσης φύσεως πολιτικοί παράγοντες που εναντιώνονται στην εν λόγω δραστηριότητα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους –όπως έχουν κάνει στο παρελθόν για τις Σκουριές- στα κινήματα που αναπτύσσονται στη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη που εκφράζουν την αντίθεσή τους στις έρευνες για τη διαπίστωση κοιτασμάτων πετρελαίου και την εξόρυξή του. Και εκεί άλλωστε η φιλοσοφία και η στόχευση που επικαλούνται οι αντιδρώντες είναι ίδια και επομένως μια τέτοια ομαδοποίηση και έκφραση αλληλεγγύης θα ισχυροποιούσε τις δύο πλευρές (τους αντιδρώντες στην εξόρυξη πετρελαίου από τη μία και τους αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού από την άλλη) σε πανελλαδικό επίπεδο….

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.