«Ο Παπουτσομένος γάτος» από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου

07.05.2019 11:27

Δευτέρα 13 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κύτταρο

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, ανεβάζει το γνωστό λαϊκό και αγαπημένο παραμύθι  «Ο Παπουτσομένος Γάτος». Το πασίγνωστο παραμύθι γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα Σαρλ Περώ το 1812 και από τότε ο πιο παιχνιδιάρης γάτος όλων των παραμυθιών αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους!
 
Την παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο «Πολιτιστικό Κύτταρο» της Κομοτηνής τη Δευτέρα 13 Μαΐου σε διπλή παράσταση, η πρώτη στις 17.30 και η δεύτερη στις 19.30. 

Η ιστορία του παραμυθιού 

Το παραμύθι ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο ό,τι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο! Ο Γάτος δεν είναι απλώς ένας απλώς Γάτος, αλλά Ιδιαίτερος! Μιλάει σαν Άνθρωπος! Φοράει μπότες! και είναι Έξυπνος! 
 
Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη, να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα! 

Τα διδάγματα του έργου 

Το έργο είναι συνάμα και διδακτικό γιατί μιλάει για το πώς δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ' τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!
 
Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης, η πρωτότυπη ζωντανή μουσική που έγραψε η Ελένη Καρβέλη μέσα από τους στοίχους της Ερίνας Αναστασίου που τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής οι ηθοποιοί,
σε συνδυασμό με τα μουσικά όργανα που παίζουν οι έμπειροι ηθοποιοί 
ξεσηκώνουν μικρούς & μεγάλους! Η ζωγραφική του σκηνικού είναι της Πασχαλίας Ζαπάλτα, ενώ την παράσταση έντυσε με τα υπέροχα κοστούμια η Σήλια Δεμίρη.
 
Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καρβέλη, Κατερίνα Αναστασίου, Σάββας Γραμματικός, Έλενα Αθανασοπούλου και ο Πέτρος Γρύλλος 
 
Info
Προπώληση στο βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο»
Προπώληση 8 ευρώ - Ταμείο 10 ευρώ
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ - Πληροφορίες 6973056635
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine