Η ζωη πολιτευεται…

Της έκδοσης

Στον κατηχητικό λόγο του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου που θα ακουστεί σε λίγα 24ωρα στις εκκλησιές υπάρχει η φράση «Χριστός Ανέστη και ζωή πολιτεύεται». Παράξενο ακούγεται αυτό το «ζωή πολιτεύεται» κυρίως γιατί το εν λόγω ρήμα στις εποχές μας σε άλλες περιστάσεις χρησιμοποιείται. Παράξενο γιατί έχουμε συνηθίσει η ζωή να μην πολιτεύεται και τούτο βέβαια δεν είναι σύμπτωμα απλά της πολιτικής, αλλά θαρρούμε γενικότερα της ζωής μας.
 
Συνάμα όμως και τόσο ταιριαστή η φράση ειδικά στη φετινή χρονική συγκυρία, που «κυριαρχούν» στην επικαιρότητα οι εκλογές. Νομίζουμε ότι είναι εύστοχη παραίνεση. Ένα ζητούμενο που θα πρέπει να προτάξουμε όχι μόνο προεκλογικά αλλά σε κάθε πτυχή του κοινωνικού βίου μας. Η ζωή να πολιτεύεται και αυτός να είναι ο άξονας πάνω στον οποίο να ενεργήσουμε όλοι μαζί.
 
Ό,τι μας υπενθυμίζει η συγκεκριμένη φράση στην παρούσα συγκυρία θα πρέπει να γίνει οδηγός μας. Διότι δυστυχώς στις εποχές μας έχει εμπεδωθεί η αντίληψη πως το πολιτεύεσθαι έχει παραχωρηθεί κατ’ αποκλειστικότητα στους πάσης φύσεως και χωρικής αρμοδιότητας πολιτικούς… όμως, όπως μας υπενθυμίζει και ο κατηχητικός λόγος του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, και η ζωή πολιτεύεται! Ας επανατοποθετήσουμε λοιπόν στα σωστά της «μέτρα» την εικόνα που έχουμε για το «πολιτεύεσθαι»!
 
Καλή Ανάσταση!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.