Προετοιμασια για την αντιπυρικη περιοδο στο Δημο Κομοτηνης

Έμφαση στη Νυμφαία και άλλα δασύλλια

Την ετοιμότητα τόσο του Δήμου Κομοτηνής όσο και τον εμπλεκόμενων φορέων, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει επίσημα την 1η Μαΐου, επιβεβαίωσε την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του δήμου Κομοτηνής, που συνεδρίασε με αντικείμενο την προετοιμασία και τον συντονισμό των ενεργειών πάνω στην πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών.
 
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του δήμου Κομοτηνής, της ΔΕΥΑΚ και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, καθώς επίσης εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας και εθελοντικών οργανώσεων.
 
Έμφαση, όπως και κάθε χρονιά, δόθηκε στα άλση τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου, σημείωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Θέμης Τζενετίδης, που τόνισε πως στη συνάντηση παρουσιάστηκε το μνημόνιο ενεργειών που έχει συντάξει ο Δήμος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, ενώ άκουσαν τις προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα.
 
Ο Δήμος έτσι αναλαμβάνει να ελέγξει την σωστή λειτουργία των υδροστομίων, αλλά και τον καθαρισμό στα δασύλλια Νυμφαίας, Φαναρίου, Αρωγής, Μέσης και στις παρυφές του Δήμου, καθώς και των οδικών δικτύων ώστε να έχουν πρόσβαση τα οχήματα της πυροσβεστικής.
 
Επίσης συζητήθηκε και το θέμα των απαγορεύσεων μετακίνησης όταν η κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς ξεπεράσει το 3, με αποκλεισμό για τους πολίτες όταν είναι κατηγορία κινδύνου 4, καθώς και τρόπους διαφυγής για τους πολίτες, αλλά και μέριμνα για την απομάκρυνση ΑμεΑ αν χρειαστεί.
 
Να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτει και μέσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, όπως υδροφόρα και γκρέιντερ, καθώς και οχήματα για τη μεταφορά του προσωπικού.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.