Ο Ιπποτης του Φθινοπωρου μεσα μας

Η θεατρική διασκευή του έργου του Αυγούστου Κορτώ κέρδισε το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων της Ροδόπης

Ένα μονόλογο βασισμένο στο έργο του Αύγουστου Κορτώ «Ο Ιππότης του Φθινοπώρου» που μιλά για τις γυναίκες, αλλά και τους ανθρώπους γενικότερα, που δεν μπορούν να βρουν τη θέση τους στον κόσμο σκηνοθέτησε και ερμήνευσε η Άννα Μαχαιροπούλου, παρουσιάζοντας τον στο κοινό της Κομοτηνής σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Απριλίου.
 
Μέσα από το έργο του Αυγούστου Κορτώ αναδύεται μια γυναίκα μόνη, κλεισμένη στον φανταστικό της κόσμο, εγκλωβισμένη σ’ έναν μαύρο φαύλο κύκλο που επαναλαμβάνεται μέρα με την μέρα.
 
Το έργο λάμβανε χώρα σε ένα μοναδικό σκηνικό που δημιουργήθηκε στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ από τον Ιωάννη Καραγκιουλμέζη και τον Γιάννη Τζατζανά, με το έργο να ζωντανεύει με την μουσική του Γιώργου Κελεσίδη.
 
Όπως τόνισε η κ. Μαχαιροπούλου, είναι ένας μονόλογος που αφορά μια γυναίκα μόνη, που νιώθει ότι χάνει τη ζωή μέσα από τα χέρια της, αλλά έχει πολλά να δώσει ακόμα, όμως δεν υπάρχει η ανταπόκριση από τον σωστό άνθρωπο.
 
Το έργο απευθύνεται σε όλους, αν και βέβαια η σκηνοθέτης θεωρεί πως είναι πιο άμεσα κατανοητό από τις γυναίκες.
 
Πάντως ειδική μνεία έκανε η κ. Μαχαιροπούλου στον Αύγουστο Κορτώ, από τον οποίο είχε θετική ανταπόκριση. Και εκείνος άλλωστε το έβλεπε ως ένα κείμενο που είναι θεατρικό, και ως πολύ ανοιχτός άνθρωπος, έδειξε ενδιαφέρον, δίνοντας της ελευθερία να το διασκευάσει όσο επιθυμεί.
 
«Αυτό για ένα σκηνοθέτη και ένα ηθοποιό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, του δίνει μια τρομερή ελευθερία» σημείωσε.
 
Όσο για τον Ιππότη του Φθινοπώρου, η κ. Μαχαιροπούλου θεωρεί πως είναι καλύτερο να τον βρει κανείς πρώτα μέσα του, και μετά να τον ψάξουν να τον βρουν έξω, να αγαπήσουν τον εαυτό τους, και αυτό ήταν και το μήνυμα που θέλησε να δώσει μέσα από το έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.