Ο Κωστης Σιμιτσης και υποψηφιοι του Ν. Ροδοπης στη λαικη αγορα Σαπων

«Οι υπεύθυνοι για την εγκατάλειψη της υπαίθρου βρίσκονται στα ψηφοδέλτια Μέτιου και Τοψίδη»

Τη λαϊκή αγορά των Σαπών επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωστής Σιμιτσής. Συνοδευόταν από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση» Αχμέτ Κασάπ (γιατρός), Χουσεΐν Χατζί Μεμέτ (δικηγόρος) Αζίζ Χατζί Καρά (αγρότης) και Μουσταφά Χαλήλ (ηλεκτρολόγος).
 

Ο Κωστής Σιμιτσής δήλωσε μετά την επίσκεψη:

 
«Συναντήσαμε δυστυχώς μια εικόνα εγκατάλειψης κι ένα μεγάλο παράπονο από τον κόσμο, για την εγκατάλειψη της περιοχής. Έχουν φύγει όλες οι υπηρεσίες, όπως ΔΟΥ, Εθνική τράπεζα, ΕΛΤΑ, Πυροσβεστική. Οι κάτοικοι αισθάνονται ότι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Αυτή η εικόνα αποθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους νέους να θελήσουν να μείνουν εκεί. 
 
Πρόκειται για μια περιοχή στην καρδιά της αγροτικής περιοχής που περιμένει την βοήθεια της Πολιτείας, σε ό,τι αφορά το αγροτικό εισόδημα. Κάλεσα τους πολίτες να εμπιστευθούν το πρόγραμμά μας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και τις προτάσεις μας που εξασφαλίζουν έξοδο της Περιφέρειάς μας από τη λίστα των φτωχότερων περιοχών Ευρώπης. 
 
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την καινοτομία και την ανάπτυξη στην ύπαιθρο υπάρχουν και τα αξιοποιούν, δυστυχώς, μόνο άλλες περιοχές. Τα στελέχη της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας, τόσο αυτά του ψηφοδελτίου Μέτιου όσο κι αυτά του ψηφοδελτίου Τοψίδη, δεν έπραξαν το παραμικρό και φέρουν μεγάλες ευθύνες. 
 
Στο συνδυασμό μας συμμετέχουν έμπειροι αυτοδιοικητικοί και νέοι επιστήμονες, που γνωρίζουν και τους τρόπους και τα μέσα για την ανάπτυξη στον αγροδιατροφικό τομέα, με την αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.