Πρωτοβουλία για τη διάσωση του ιστορικού κτιρίου στη γωνία Νικολάου Ζωίδη και Διονυσίου Σολωμού

13.04.2019 12:22

Της έκδοσης

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί το κτίριο στη γωνία των οδών Νικολάου Ζωίδη και Διονυσίου Σολωμού, το οποίο ανήκει στο Ίδρυμα Μοσχίδη-Κυριακίδη και τελεί υπό την διαχείριση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος και η πρόεδρός του, κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου
 
Όπως τόνισε, ακόμα η όλη προσπάθεια βρίσκεται στην αρχή, μιας και όλα τα ιδρύματα αυτής της μορφής υπάγονται στη δικαιοδοσία της αποκεντρωμένης, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και θεωρούν ότι θα πάρει πολύ χρόνο.
 
Όμως είναι σημαντικό να διασωθεί αυτό το κτίριο, το οποίο, σύμφωνα με ανάρτηση του δικηγόρου κ. Χρήστου Χατζηπέμου με αφορμή το αφιέρωμα στα 100 χρόνια ύπαρξης του καλλιτεχνικού και αρχιτεκτονικού ρεύματος του Bauhaus από την Google, έχει στοιχεία αυτού του ρεύματος.
 
Το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια, όμως ο κ. Χατζηπέμου εκφράζει την ελπίδα πως με την πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου στο άμεσο μέλλον θα αποτελέσει ένα μοναδικό κέντρο αναφοράς για την νεότερη ιστορία της Θράκης.
 
Σημειώνει δε πως είναι πραγματικά κρίμα για την πόλη μας να φιλοξενεί ένα πανεπιστημιακό Τμήμα Ιστορίας κι Εθνολογίας και να μην διαθέτει με τη συνδρομή των τοπικών φορέων ένα χώρο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορίας της Θράκης.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine