Δηλωση του Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης για την ιδρυση 4ης Νομικης

«Πικρία, για το “έθος” στο διάλογο να πρωταγωνιστούν “ώτα μη ακουόντων”»

Την πικρία του εκφράζει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων μέσω γραπτής τοποθέτησης για τη στάση που κράτησε ο υπουργός Παιδείας στο θέμα ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής. 
 
«Ως Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας θα ήθελα να εκφράσω προς το Υπουργείο Παιδείας, Ερεύνης και Θρησκευμάτων την βαθιά μου πικρία για την αγνόηση των επιχειρημάτων της επιστημονικής κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά και του συνόλου των φορέων και των κατοίκων της Θράκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης της 4ης Νομικής Σχολής, η οποία είναι πλέον γεγονός συντελεσμένο» τονίζει ο Σεβασμιώτατος εξηγώντας: «πικρία, για το “έθος” στο διάλογο να πρωταγωνιστούν “ώτα μη ακουόντων”, αλλά και να αγνοείται ο κορυφαίος ιστορικά, ρόλος των γραμμάτων σε κάθε μεθοριακή επικράτεια».
 
«Η δε πιθανή φράση “νίπτω τας χείρας μου” – αποποίηση ευθυνών για κάθε επόμενο, μελλοντικό αποτέλεσμα – ποτέ δεν ήταν λυτρωτική ούτε όταν λέχθηκε ούτε μετέπειτα….» υπογραμμίζει κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.