Μαυρο Πασχα των Θρακων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Ι. Σιδηρά στο Μ. Κρανοβούνι

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Πολιτιστικούς και Μορφωτικού Συλλόγου Μεγάλου Κρανοβουνίου «το Γενέσιον της Θεοτόκου», η επετειακή εκδήλωση μνημοσύνης για τα θύματα της γενοκτονικής εθνοκάθαρσης που ήταν οι Έλληνες Θράκες της Ανατολικής Θράκης κατά την περίοδο 1912-1918.

Στην εκδήλωση ο Συνεργάτης – Αρθρογράφος του «ΠτΘ», Θεολόγος – Εκκλησιαστικός ιστορικός – Νομικός κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς  επί τη βάσει ιστορικών πηγών ανέπτυξε το θέμα «Το Μαύρο Πάσχα των Θρακών 1914. Μαρτύρια και Πάθη των Θρακών κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου 1914-1918».

Μετά το πέρας της ομιλίας προβλήθηκε σχετικό οπτικοακουστικό υλικό που αφορούσε εκείνη την μαύρη ιστορική περίοδο και οι παρευρισκόμενοι στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών με θέμα την ιστορική εξέλιξη του οικισμού του Μεγάλου Κρανοβουνίου.

Παρέστησαν Ιερείς της Μητροπόλεως Μαρώνειας και Κομοτηνής και Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων , εκπαιδευτικοί, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Λιβεριάδου, νυν Δημοτικοί και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως ο κ. Σωτηρακόπουλος, η κ. Λαφτσή, ο κ. Γραβάνης, η Πολιτευτής κ. Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Βεζυργιαννίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Σεβδυνίδης και πλήθος κόσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.