Μαθητες απο ολη την Ελλαδα βρεθηκαν στην Κομοτηνη με αφορμη τον 1ο Πανελληνιο Διαγωνισμο Γριφων, Λογικης και Μαθηματικων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός και δόθηκε η υπόσχεση ώστε να εξελιχθεί σε θεσμό

Όταν υπάρχει αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνεις, τότε ξεπερνιούνται όλα τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζονται και να βγαίνει ένα εξαίσιο αποτέλεσμα. Αυτό απέδειξε το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, το οποίο σε συνεργασία με το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου το «1ο Διαγωνισμό Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών»  στον οποίο οι μαθητές και μαθήτριες κλήθηκαν  να επιλύσουν γρίφους από τον χώρο των μαθηματικών, χρησιμοποιώντας τη λογική τους σκέψη.
 
Από το πρωί του Σαββάτου, ο προαύλιος χώρος του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής γέμισε από παιδιά όλων των ηλικιών, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και μάλιστα προέρχονταν από όλη την Ελλάδα. Μαθητές και μαθήτριες από  Μαρούσι, Κηφισιά,  Κιλκίς,  Σιάτιστα, Νέα Μουδανιά, Σκύδρα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και φυσικά από την Κομοτηνή έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να εξασφαλίσουν αρχικά την πρόκριση στην ημιτελική φάση και εν συνεχεία στον τελικό του διαγωνισμού.
 
Μάλιστα, στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες γύρω από τον κλάδο των μαθηματικών ενώ το απόγευμα οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού επισκέφτηκαν το Μουσείο Καραθεοδωρή, το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας και έκαναν έναν περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας.
 
Τον συντονισμό του διαγωνισμού είχε ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής κ. Φωτιάδης, εκπαιδευτικοί που απαρτίζουν την «Ομάδα Λογικής» αλλά και οι υπόλοιποι που με προθυμία μαζί με τους μαθητές του σχολείου συνεργάστηκαν άψογα. 

Μαίρη Κοσμίδου «Όταν υπάρχει όραμα μπορούν να συμβούν θαύματα» 

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Κοσμίδου συνεχάρη τους διοργανωτές του διαγωνισμού για την πολύ σωστή προετοιμασία και επισήμανε πως, όταν υπάρχει μεράκι και διάθεση, όλα μπορούν να συμβούν. «Η λογική λέει πως είναι παράλογο μία πόλη της περιφέρειας, και μάλιστα στο βόρειο κομμάτι της χώρας,  να διοργανώνει έναν τέτοιο διαγωνισμό» είπε αρχικά η κ. Κοσμίδου, εξηγώντας πως  αυτό που συνέβη ήταν άξιο θαυμασμού και οφείλεται στην αγάπη των καθηγητών του σχολείου για αυτό που κάνουν. «Όποιος βάζει στόχο και είναι προσηλωμένος σε αυτό, το παράλογο γίνεται λογικό» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κοσμίδου, εξηγώντας τη δυναμική που έχει μία ομάδα ανθρώπων. «Όπου υπάρχει η ομάδα, τα αποτελέσματα είναι γεωμετρικής και όχι αριθμητικής προόδου και όταν υπάρχει όραμα μπορούν να συμβούν θαύματα», συμπλήρωσε και ευχαρίστησε  το Υπουργείο για την στήριξη και τους καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής  για την μεγάλη προσπάθεια. 

Νίκος Φωτιάδης «Να γίνει θεσμός ο διαγωνισμός και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους μαθητές» 

Ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής κ. Φωτιάδης, αφού παρέθεσε τις δράσεις οι οποίες υλοποιούνται κάθε χρόνο στο σχολείο του και τα προγράμματα δραστηριοτήτων, «έπλεξε» το εγκώμιο της «Ομάδας Λογικής», η οποία απαρτίζεται από τους καθηγητές του 3ου ΓΕΛ και είναι πάρα πολύ δραστήρια. «Στο πλαίσιο συμμετοχής μας σε διαγωνισμούς που διοργάνωνε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, μας ήρθε η ιδέα να διοργανώσουμε κάτι αντίστοιχο» αποκάλυψε ο κ. Φωτιάδης και τόνισε πως για να γίνει ο διαγωνισμός δούλεψαν εθελοντικά καθηγητές και μαθητές με την ευχή να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.