Ξανα σε διαγωνισμο το Ξενια Κομοτηνης

Αναρτήθηκε από την ΕΤΑΔ στη σχετική ιστοσελίδα

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η διαγωνιστική διαδικασία για το Ξενία Κομοτηνής, το οποίο μαζί με άλλα ακίνητα της ΕΤΑΔ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα e-publicrealestate.gr
 
Παρόλο που υπάρχουν τα βασικά στοιχεία του κτιρίου, ακόμα δεν έχουν καθοριστεί ο χρόνος έναρξης, λήξης και η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού, που αναμένεται να εμφανιστούν τις επόμενες μέρες, μιας και η ΕΤΑΔ φαίνεται πως προχωρά σε μια σειρά από διαγωνισμούς για ακίνητά της σε όλη την Ελλάδα.
 
Να θυμίσουμε πως το ξενοδοχείο σταμάτησε τη λειτουργία του το 2013, όταν παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του.
 
Το Ταμείο το ενέταξε σε «πακέτο» των 14 ακινήτων -Ξενία και άλλων δημοσίων ακινήτων ανά την Ελλάδα- με στόχο τη δημιουργία τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής, (boutique hotel), όμως το ενδιαφέρον για τις μονάδες ήταν ελάχιστο ως μηδαμινό και τελικά ο διαγωνισμός εγκαταλείφθηκε.
 

Απομένει να φανεί, με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην Κομοτηνή τόσο με το άνοιγμα του κάθετου άξονα, την πολυετή κρίση, αλλά και την απαξίωση που έχουν επιφέρει πάνω από 5 έτη εγκατάλειψης του κτιρίου, αν θα υπάρξει ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, κάτι που θα καθοριστεί βέβαια και από το τίμημα που θα απαιτήσει η ΕΤΑΔ.
 
Να υπενθυμίσουμε πάντως πως  ενδιαφέρον για το Ξενία έχει επιδείξει και ο Δήμος Κομοτηνής, που επιθυμεί να το μετατρέψει σε σχολική μονάδα, αν δεν υπάρξει πλειοδότης (και αν το τίμημα δεν είναι πολύ υψηλό) μετά από αυτό το διαγωνισμό.
 
ΥΓ: Πρέπει να επισημανθεί πως μία από τις φωτογραφίες που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της πώλησης, είναι αρκετά παλιά, τραβηγμένη πιθανότατα τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του ξενοδοχείου, με πιο ανοιχτή την πρόσοψη του. Βέβαια σήμερα το ξενοδοχείο δεν μοιάζει καθόλου με αυτή την εικόνα, αλλά φαίνεται στοχεύουν σε ένα κοινό που μπορεί να έχει μια πιο… ρετρό προσέγγιση. Αν πέτυχαν, θα φανεί στο ενδιαφέρον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.