Η Οικονομικη Επιτροπη «προδωσε» τα εγκαινια της Τσανακλειου!

Στις 9 Ιουνίου η τελετή εγκαινίων του εμβληματικού κτιρίου

Την ημερομηνία επαναλειτουργίας της Τσανακλείου και την απόδοσή της στην τοπική κοινωνία «πρόδωσε» η τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Κομοτηνής, την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν και αυτό της έγκρισης ή μη χρηματικού ποσού για τη διεξαγωγή συναυλίας. Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης προς το σώμα η εν λόγω συναυλία θα διενεργηθεί στον αύλειο χώρο της Τσανακλείου την Κυριακή 9 Ιουνίου και θα σηματοδοτήσει πανηγυρικώ τω τρόπω την απόδοση του εμβληματικού κτιρίου στην τοπική κοινωνία.  Ο καλλιτέχνης που επελέγη για αυτόν τον σκοπό είναι ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο και τον Μίλτο Πασχαλίδη θα βρεθούν στην σκηνή που θα στηθεί στην αυλή της Τσανακλείου για να προσδώσουν ένα χαρακτήρα γιορτής στην εκδήλωση.

Της συναυλίας θα προηγηθεί ομιλία με περιεχόμενο την ιστορική διαδρομή του κτιρίου, από τον κ. Ιωάννη Ελ Σιδηρά, θεολόγο-εκκλησιαστικό ιστορικό- νομικό καθώς και η καθιερωμένη τελετή  εγκαινίων με αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

«Η “περιπέτεια” της αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της Τσανακλείου φτάνει στο τέλος της» τόνισε ο κ. Πολιτειάδης για να συμπληρώσει πως η ημερομηνία των εγκαινίων επελέγη σκοπίμως, καθώς τοποθετείται αμέσως μετά τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Όπως είχε δεσμευτεί και ο δήμαρχος Κομοτηνής, δεν θα χρησιμοποιήσουμε για προεκλογικούς λόγους τα εγκαίνια της Τσανάκλειου, εξ ου και τα εγκαίνια θα γίνουν στις 9 Ιουνίου, την επόμενη Κυριακή δηλαδή που ακολουθεί τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Όσο για τις εργασίες που απομένουν στο κτίριο, ο κ. Πολιτειάδης επεσήμανε πως έχει προχωρήσει και η προμήθεια των απαιτούμενων επίπλων και το μόνο που μένει είναι η συναρμολόγησή τους, η διαμόρφωση των χώρων και η μετεγκατάσταση των φορέων και των υπηρεσιών στον χώρο. Οι εν λόγω εργασίες, κατά τον κ. Πολιτειάδη, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

«Η παρούσα διοίκηση, όχι μόνο κατάφερε να τακτοποιήσει τα οικονομικά του δήμου και να δημιουργήσει πλεονάσματα, αλλά επίσης έφερε εις πέρας ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και σύνθετο έργο. Είμαστε περήφανοι που ολοκληρώσαμε το συγκεκριμένο έργο και θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία όλης της Ροδόπης» τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.