Κρισιμα ερωτηματα

Της έκδοσης

Για την εικόνα εγκατάλειψης που αντίκρισε στην Ροδόπη έκανε μεταξύ άλλων λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χθεσινή του επίσκεψή του στις περιοχές των Σαπών και της Φιλλύρας. Εικόνες εγκατάλειψης μαζί με την έλλειψη οποιουδήποτε οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής όπως κατέθεσε ο ίδιος τα οποία θα αναστραφούν με μία «αυριανή» κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία θα δουλέψει από κοινού με την Περιφερειακή διοίκηση ώστε «να δώσουν ξανά ζωή στην ακριτική περιοχή».
 
Δηλώσεις που παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι λίγα τα γαλάζια εκείνα κομματικά στελέχη που βρίσκονται αυτή την ώρα που μιλάμε σε θέσεις ευθύνης και κατ’ επέκταση ορίζουν το παρόν και τον σχεδιασμό του μέλλοντος για την περιοχή, και άρα φέρουν μερίδιο ευθύνης για την υφιστάμενη κατάσταση της Ροδόπης.
 
Μία Ροδόπη για την κατάσταση της οποίας βεβαίως θα συμφωνήσουμε διόλου περήφανοι είμαστε, γεγονός που το γνωρίζουμε πολύ καλά όσοι διαβιούμε, εργαζόμαστε και παλεύουμε σε αυτή, εν αντιθέσει με τους κατέχοντες θέσεις στο κεντρικό πολιτικό σύστημα των Αθηνών, που βλέπουν και μαθαίνουν και ενεργούν για τη Θράκη συνήθως παραμονές εκλογών.  
 
Το ερώτημα όμως είναι αν  η κριτική του κ. Μητσοτάκη, που ορθότατη είναι σε πολλές των «περιπτώσεων» στη Ροδόπη «αγγίζουν» και γαλάζια στελέχη που διετέλεσαν –και έβαλαν το λιθαράκι– και διατελούν σε θέσεις ευθύνης; Και αν ναι ποιες οι νέες προτάσεις του κόμματος σε επίπεδο στελεχών για την «αντιστροφή» αυτής της κατάστασης την επομένη των εθνικών εκλογών, εφόσον η ΝΔ καταστεί κυβέρνηση, ούτως ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τη συνεργασία κεντρικού κράτους και περιφερειακής διοίκησης −με τον όρο δεν αναφερόμαστε μονάχα στην Περιφέρεια ως ΟΤΑ, αλλά και στους Δήμους και σε λοιπά «αναπτυξιακά σχήματα»; Ή μία πιθανή κυβέρνηση ΝΔ θα φέρει και αλλαγή νοοτροπιών, μυαλών, οραμάτων, σχεδιασμών και συνολικά ανθρώπων που με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να «αναδειχθούν»;
 
Εμείς πάντως, δια της όποιας εμπειρίας μας στα αυτοδιοικητικά της Ροδόπης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ γενικότερα διαθέτουμε, είμαστε της άποψης ότι «ο άνθρωπος δεν αλλάζει», ή είναι προκομμένος και άξιος και έχει διάθεση να αλλάξει την πατρίδα του ή δεν είναι.
 
Το πρώτο στην πολιτική σκηνή του σήμερα, μάλλον σπάνιο, σχεδόν τελείως δυσθεώρητο, είναι…

Κύριε πρόεδρε,  η μέριμνά σας για άξια και ικανά στελέχη της παράταξής σας στην πολιτική ζωή της χώρας, να υποθέσουμε δηλαδή ότι είναι δεδομένη; Σίγουρα;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.