Θλιψη στους κατοικους των Σαπων απο το κλεισιμο του Υποκαταστηματος της ΕΤΕ

Μαζική φυγή νέων ανθρώπων σημειώνεται τα τελευταία χρόνια ελλείψει επαγγελματικής αποκατάστασης

Η εικόνα στις Σάπες προκαλεί θλίψη και οι κάτοικοι της περιοχής δείχνουν να μην μπορούν να βρουν κίνητρο – ιδίως οι νέοι σε ηλικία – για να παραμείνουν στην περιοχή. Το τελευταίο χτύπημα, στην ήδη δοκιμασμένη περιοχή των Σαπών ήταν το λουκέτο, που έβαλε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εξελίξεις και την ενημέρωση που είχαν επαγγελματίες του οικισμού προ μηνών.
 
«Πρόκειται για ακόμα ένα χτύπημα για την περιοχή μας» λέει ο κ. Γιώργος, Συνταξιούχος , ο οποίος βλέπει τις Σάπες να είναι σε τραγική κατάσταση. «Κάποτε εδώ η περιοχή έσφυζε από ζωή. Στην περίοδο των καρναβαλιών, εμείς και το Σουφλί είχαμε λαοθάλασσα. Τώρα δυστυχώς μόνο μία ημερήσια εκδήλωση δεν μπορεί να φέρει κόσμο στην περιοχή» λέει με θλίψη ενθυμούμενος τα παλιά καλά χρόνια των Σαπών και συμπληρώνει «ο πληθυσμός συνεχώς συρρικνώνεται καθώς οι νέοι φεύγουν και μένουν εδώ μόνο οι ηλικιωμένοι. Αλήθεια όμως, γιατί να μείνει κάποιος εδώ όταν δεν υπάρχουν δουλειές;» διερωτάται.
 

«Σήμερα κάποιοι ψάχνουν τον χαμένο θησαυρό ενώ εμείς ψάχνουμε τον λόγο για να μείνουμε στις Σάπες», δηλώνει επαγγελματίας της πόλης των Σαπών, που βλέπει με στενοχώρια την μία επιχείρηση μετά την άλλη να βάζει λουκέτο και παράλληλα όλες τις υπηρεσίες να φεύγουν από την περιοχή. «Κάποτε η Οδός Παπαδήμα ήταν γεμάτη, είχαμε κόσμο και επισκέπτες, τώρα εδώ όποιος κάνει μία βόλτα θα πάθει κατάθλιψη» επισημαίνει.
 
«Οφείλουν να βρουν λύση πριν είναι αργά» επισημαίνει ένας ακόμα συνταξιούχος, ο κ. Δημήτρης, ο οποίος καθημερινά πίνει τον καφέ στις Σάπες στο καφενείο μαζί με τους υπόλοιπους και προτείνει να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις προκειμένου να έρθουν στη γύρω περιοχή και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. «Σε κάθε άλλη περίπτωση σε μία δεκαετία οι Σάπες και τα γύρω χωριά θα σβήσουν από τον χάρτη» προβλέπει με πόνο ψυχής. 

Αλυσιδωτά προβλήματα από το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας 

Ένα θέμα που δημιουργείται με το κλείσιμο του υποκαταστήματος είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων των γύρω περιοχών. Οι Σάπες είναι μία περιοχή που καλύπτει γεωγραφικά μεγάλο μέρος χωριών με τον κόσμο να μην είναι εξοικειωμένος με τις νέες τεχνολογίες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί άγχος και αναστάτωση. Πλέον, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που έχει κολληθεί στο κλειστό πλέον κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει να επισκεφτούν το Κεντρικό Κατάστημα στην Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.