Η Κινητη Μοναδα Προληπτικης Ιατρικης του Χαμογελου του Παιδιου βρισκεται στη Ροδοπη

Από το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σαπών άνοιξε η δράση δωρεάν εξετάσεων

Περίπου 3.200 παιδιά σε σχολεία των Δήμων Κομοτηνής ,Μαρώνειας Σαπών και Ιάσμου ολόκληρη τη Ροδόπη θα εξεταστούν από οδοντιάτρους και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων , της κινητής μονάδας του Χαμόγελου του Παιδιού κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι εξετάσεις είναι ενταγμένες στο έργο που έχει τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II» και ανήκει στο πρόγραμμα «Interreg V-A Greece-Bulgaria» 2014-2020.Άλλα τόσα παιδιά έχουν ήδη εξεταστεί στη γειτονική Βουλγαρία.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ εταίρος για την περιοχή μας είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Κ.Καραθεωδορή».

Σήμερα η μονάδα βρέθηκε στις Σάπες και συγκεκριμένα στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών οι εκπαιδευτικοί του οποίου εκδήλωσαν πρόθεση συνεργασίας με το πρόγραμμα ενώ στο χώρο βρέθηκε η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Κομοτηνής κ. Αφροδίτη Καρελιάδου και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών κ. Σάκης Αντωνίου.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή μέρα ήταν και η εναρκτήρια του προγράμματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.