Ιλχαν Αχμετ «Για το Κινημα Αλλαγης οι επομενες εκλογες θα ειναι ντερμπι μεταξυ τριων κομματων για την πρωτη θεση»

«Με έναν ενιαίο πολιτικό φορέα θα δώσουμε συνολικά τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών» - «Επιζήμια για τη Θράκη συνολικά η τοποθέτηση του Ε. Στυλιανίδη περί ελλιπούς εκπροσώπησης»

Με κεντρική στόχευση τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στον δρόμο προς τις εκλογές, αυτή τη φορά με έναν ενιαίο πολιτικό φορέα, το ΚΙΝΑΛ οδηγείται στο 2ο συνέδριο του η διεξαγωγή του οποίου ανακοινώθηκε εκτάκτως για το διήμερο 30-31 του προσεχούς Μαρτίου.
 
Η ίδια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στην εξαγγελία αυτού, χαρακτήρισε το συνέδριο κρίσιμο και ξεκαθαρίζοντας πως η αυτόνομη πορεία του παραμένει στρατηγικός στόχος, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν από το μεταβατικό στάδιο της πολυκομματικής λειτουργίας του.
 
Την ίδια ώρα με μια μακροσκελή επίσημη ανακοίνωση, ο Γιώργος Παπανδρέου, έδωσε τέλος στη φημολογία της συνεργασίας του με το κυβερνών κόμμα, δηλώνοντας πως παραμένει στο ΚΙΝΑΛ, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της αναγέννησης της Προοδευτικής Παράταξης.
 
Με την αφορμή του 2ου συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ και τα όσα επιδιώκονται μέσα από αυτό για την επόμενη μέρα του Κινήματος, μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ. Ο κ. Αχμέτ αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις των ημερών, επεσήμανε πως η επόμενη εκλογική αναμέτρηση για το ΚΙΝΑΛ θα έχει τον χαρακτήρα «ντέρμπι» μεταξύ τριών για την πρωτιά, ενώ σχολίασε την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ καθώς και τις εκ νέου δηλώσεις του πρώην βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, περί ελλιπούς εκπροσώπησης της Ροδόπης στο ελληνικό κοινοβούλιο.
 
Ο λόγος στον ίδιο…
 
ΠτΘ: Το συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου μήνα, σε μια περίοδο κατά την οποία θα συζητηθούν πολλά, ακόμα και το μέλλον ή κινήσεις του Κινήματος Αλλαγής, δεδομένης και της πολιτικής επικαιρότητας των ημερών.
Ι.Α.:
Το συνέδριο αφορά μια κομματική διαδικασία. Δεν ξέρω αν αφορά τους Έλληνες οι οποίοι αυτή τη στιγμή αγωνιούν για το αύριο, λόγω της οικονομικής κατάστασης, αλλά παρά ταύτα νομίζω ότι έχει μεγάλη πολιτική σημασία, λόγω και της επικαιροποίησης που θα γίνει. Πριν από δύο περίπου χρόνια έλαβε χώρα από το Κίνημα Αλλαγής ένα μεγάλο εγχείρημα.  250.000 πολίτες κατήλθαν στην κάλπη και έγινε μια εσωτερική δημοκρατική διαδικασία, από την οποία αναδείχθηκε πρόεδρος η κ. Φώφη Γεννηματά.  Ακολούθησαν αποχωρήσεις, όπως αυτή του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, για δικούς του λόγους αλλά και λόγω της διαφωνίας του για την Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και η διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου.  Η πρόεδρος αποφάσισε να γίνει ένα συνέδριο, ούτως ώστε με δημοκρατικό,  αιρετό τρόπο να βγουν οι σύνεδροι και να διαμορφωθεί η κεντρική επιτροπή, διότι στην προηγούμενη περίοδο, λόγω της συστέγασης και με άλλα κόμματα, υπήρχε μια αναλογική εκπροσώπηση.  Το ζητούμενο για τους ψηφοφόρους μας και την Ελλάδα είναι ότι στο συνέδριο αυτό θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τις θέσεις, τις απόψεις, το πρόγραμμά μας, και πώς βλέπουμε το αύριο. Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο, όπου πρέπει να δούμε ποια θα είναι η θέση του Κινήματος Αλλαγής την επόμενη ημέρα, ποιες οι θέσεις του και τι ρόλο θα παίξει στην επόμενη περίοδο.
 
ΠτΘ: Με την αφορμή του έκτακτου αυτού συνεδρίου η κ. Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων πως αυτή η πολυκομματικότητα που υπήρχε στο Κίνημα Αλλαγή  δεν ήταν μια πρώτη της επιλογή και δημιούργησε και πολύ περισσότερα προβλήματα από τα θετικά τα οποία έδωσε στη λειτουργία του Κινήματος. Σας βρίσκουν σύμφωνο τα λεγόμενα αυτά;
Ι.Α.:
Το συνέδριο θα αποφασίσει για έναν ενιαίο φορέα, δηλαδή πλέον πάμε σε ένα κόμμα, στο οποίο θα ενσωματωθούν όλοι και θα δημιουργηθεί ένα ενιαίος πολιτικός φορέας, ώστε να δώσουμε συνολικά όλοι μαζί τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών. 

«Η πραγματική προοδευτική παράταξη είναι το Κίνημα Αλλαγής» 

ΠτΘ: Ο κ. Παπανδρέου σε πρόσφατες δηλώσεις του έδωσε τέλος στα σενάρια της όποιας σύμπραξης με το κυβερνών κόμμα, δηλώνοντας μάλιστα πως θεωρεί ιστορική του υποχρέωση και πολιτική του ευθύνη, να συμβάλλει στην ανασυγκρότησή της προοδευτικής παράταξης, στη διατήρηση της πολιτικής της αυτονομίας και στην εκ νέου ανάδειξή της σε μια ισχυρή, πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη…
Ι.Α.:
Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια σκόπιμη επίθεση κατά του Κινήματος Αλλαγής, είτε με τη λεηλασία ψηφοφόρων μας, είτε με το μάζεμα κάποιων περιφερειακών οι οποίοι συνεργάστηκαν και έγιναν υφυπουργοί. Ακολούθησε η φημολογία  ότι ο κ. Παπανδρέου θα φύγει από το Κίνημα Αλλαγής κ.ο.κ. Ο κ. Παπανδρέου με επίσημη ανακοίνωσή του δήλωσε ότι όχι μόνο συμπορεύεται με το Κίνημα Αλλαγής, αλλά θα δώσει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι πραγματική προοδευτική παράταξη είναι το Κίνημα Αλλαγής. Δεν μπορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μέσα του όλους τους ακροδεξιούς από τον Τέρενς Κουίκ, την Κατερίνα Παπακώστα και τους ΑΝΕΛίτες. Το μόνο που νοιάζει τον Αλέξη Τσίπρα είναι να διατηρήσει την καρέκλα του και δήθεν κάνει ανοίγματα προς την κεντροαριστερά, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια επιχείρηση να εξαπατήσει πάλι τον ελληνικό λαό. Νομίζω ότι ο προοδευτικός κόσμος στην Ελλάδα τα γνωρίζει όλα αυτά. Δεν χρειάζεται να τα πούμε εμείς σαν Κίνημα Αλλαγής, δεν χρειάζεται να τα πει ο Γιώργος Παπανδρέου. 

«Ο κ. Μητσοτάκης ασπάζεται πολιτικές άκρως συντηρητικές, που δεν έχουν να προσφέρουν μια ρεαλιστική προοδευτική λύση ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας» 

ΠτΘ: Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε στην Ροδόπη τον πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε δημοσιογραφικό επίπεδο η επίσκεψη αυτή έχει συνδεθεί με μία προσπάθεια διαχείρισης των ανοιχτών ζητημάτων στα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Πώς κρίνετε την επίσκεψη αυτή;
Ι.Α.:
Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να επισκεφτούν τους νομούς. Ο κ. Μητσοτάκης είναι καλοδεχούμενος στη Θράκη, καθώς και όλοι οι αρχηγοί, όπως καλοδεχούμενος ήταν και είναι και ο Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς κινείται στο ιδεολογικό υπόβαθρο της δεξιάς, της απόλυτης συντηρητικής παράταξης, και δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να φέρει αυτή την πολυπόθητη ανανέωση που υποσχόταν. Βλέπουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί και ασπάζεται πολιτικές άκρως συντηρητικές, οι οποίες δεν έχουν να προσφέρουν μια ρεαλιστική προοδευτική λύση ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής λέμε ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα είναι εκλογές κατά τις οποίες θα παίξουμε τον ρόλο του τρίτου κόμματος και θα δούμε αν θα συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί θέλουν να λένε.  Για το Κίνημα Αλλαγής οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι ντέρμπι, μεταξύ των τριών κομμάτων για την πρώτη θέση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη, και όλους τους αυτούς που είναι στη Νέα Δημοκρατία, ακολουθεί συντηρητικές πολιτικές και δεν έχει να προσφέρει τίποτα, πολύ περισσότερο απ' ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να μην ξεχνάμε ότι το Κίνημα Αλλαγής ήταν το κόμμα που μπόρεσε και έφερε την πραγματική ανάπτυξη στην περιοχή. 

«Ο κ. Στυλιανίδης προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά υποβαθμίζοντας, απαξιώνοντας και προσβάλλοντάς μας» 

ΠτΘ: Επανερχόμενοι δυστυχώς εκ νέου σε μία ρητορική που γνωρίζουμε, σε πρόσφατη συνάντησή του με επαγγελματίες της περιοχής μας, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε εκ νέου λόγο για ελλιπή εκπροσώπηση της περιοχής μας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πώς το σχολιάζετε;
Ι.Α.:
Λυπάμαι. Έτυχε πριν από δέκα χρόνια να συνεργαστούμε στο ίδιο κόμμα και έκτοτε δεν έχει αλλάξει την τακτική του. Καταλαβαίνω την αγωνία και τον τακτικισμό του. Προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά και να συσπειρώσει, καταφεύγει στο επιχείρημα ότι η Ροδόπη δεν εκπροσωπείται επαρκώς, υποβαθμίζοντας, απαξιώνοντας και προσβάλλοντας μας. Όχι μόνο εμένα, αλλά και τους συναδέλφους Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, κάνοντας διακρίσεις με βάση τη θρησκεία. Η τοποθέτησή του αυτή είναι επιζήμια και για τη Θράκη συνολικά. Όταν παντού λες ότι η εκπροσώπηση της Θράκης με τους τρεις μειονοτικούς βουλευτές δεν είναι καλή και ότι η διαφορά έγκειται μόνο στη θρησκεία μας επειδή προερχόμαστε από τη μειονότητα, είναι μια πολιτική διάκριση, διαχωρισμού, ίσως και ρατσισμού. Προσωπικά κρίνω ότι με αυτόν τον τρόπο υποτιμά τη Θράκη και υποτιμά τη νοημοσύνη των χιλιάδων ψηφοφόρων που μας ψήφισαν. Δεν χρειάζεται να απολογηθώ για το τι έχω κάνει εγώ τα τελευταία τρία χρόνια προς υπεράσπιση του νομού Ροδόπης σε όλα τα επίπεδα και χωρίς καμία διάκριση. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτή η στρατηγική του θα τον βοηθήσει. Απεναντίας πιστεύω ότι θα είναι επιζήμια τόσο για τον ίδιο, αλλά πολύ περισσότερο για τη Θράκη και για την περιοχή μας. Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι εμείς είμαστε προοδευτικοί και επομένως τέτοιες συντηρητικές αντιλήψεις – οι οποίες αγγίζουν τα όρια της Χρυσής Αυγής ή της ακροδεξιάς- που υιοθετεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μας βρίσκουν αντίθετους. Θέλω να πιστεύω ότι βρίσκουν αντίθετο κάθε πολίτη που ζει σήμερα στη Ροδόπη και τη Θράκη.  Είναι πρωτοφανές αυτό που ακούγεται από τον Ε. Στυλιανίδη ότι οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τη Ροδόπη, αλλά μόνο ο ίδιος μπορεί να την εκπροσωπήσει ή ένας χριστιανός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.