H βραβευμενη «Γυναικα σε πολεμο» σε πρωτη προβολη στην Κομοτηνη

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο ΔΗΠΕΘΕ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο χειμερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής την πρώτη αποκλειστική προβολή στην Κομοτηνή της βραβευμένης ταινίας με LUX για το 2018, «Γυναίκα σε Πόλεμο».
 
Η ταινία «Γυναίκα σε πόλεμο» του Ισλανδού σκηνοθέτη Μπένεντικτ Έρλινγκσον έλαβε το Βραβείο Lux 2018 για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο του Ευρωκοινοβουλίου. Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι κατά την τρέχουσα σύνοδο στο Στρασβούργο.
 
Η «Γυναίκα σε πόλεμο» πραγματεύεται μία χαρούμενη ιστορία, εφευρετική, φεμινιστική και γεμάτη ενέργεια, μίας καθηγήτριας μουσικής που έχει μια παράλληλη διπλή ζωή πάθους ως εκπαιδευτικός και ακτιβίστρια για το περιβάλλον. Όταν αρχίζει να σχεδιάζει μια πιο τολμηρή επιχείρηση, ανακαλύπτει ότι το αίτημά της να υιοθετήσει ένα παιδί έχει τελικά γίνει αποδεκτό και ότι ένα κοριτσάκι την περιμένει στην Ουκρανία. 

Τι είναι το βραβείο Lux 

Το βραβείο Lux απονέμεται κάθε χρόνο από κριτική επιτροπή βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θεσπίστηκε με στόχο την προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου μέσα από την ποικιλομορφία του και στην ενθάρρυνση της συζήτησης για αξίες και κοινωνικά θέματα σε όλη την Ευρώπη μέσα από την προβολή «ευεργετικών» ταινιών στο ευρύτερο κοινό.
 
Οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορούν να ανακαλύψουν τις τρεις ταινίες στο πλαίσιο των «Ημερών ταινιών Lux 2018» που λαμβάνουν χώρα σε 50 ευρωπαϊκές πόλεις από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο 2018, σε κλειστές αίθουσες ή σε φεστιβάλ στα 28 κράτη μέλη, όπου προβάλλονται υποτιτλισμένες.
 
Info
Η είσοδος στην προβολή θα είναι ελεύθερη για όλους

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.