Σε ρυθμους Αγιου Βαλεντινου τα καταστηματα της Κομοτηνης

Στολίστηκαν κατάλληλα για να καλύψουν τις ανάγκες των ερωτευμένων

H «ομιχλώδης» ιστορία ενός αγίου της καθολικής εκκλησίας έδωσε το έναυσμα για μια παγκόσμια γιορτή γεμάτη καρδούλες, σοκολατάκια, αρκουδάκια, απέραντο… κόκκινο και όρκους «αιώνιας πίστης» με τζίρο, μόνο στις ΗΠΑ, περί τα 19 δισ. ευρώ.
 
Η 14Η Φεβρουαρίου είναι η Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, η οποία έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως η «ημέρα των ερωτευμένων». Η ημέρα αυτή έχει συνδεθεί με την αγορά δώρων, μικρής ή μεγάλης αξίας, τα οποία δίνονται στο έτερον ήμισυ. Αυτήν την ημέρα άλλωστε περιμένουν και πολλά καταστήματα για να μπορέσουν να έχουν κέρδος, καθώς από πολλούς θεωρείται μία εμπορική γιορτή που έχει ως στόχο την τόνωση της αγοράς.
 
Για τον λόγο αυτό, τα καταστήματα της Κομοτηνής έχουν ήδη προσαρμόσει τις βιτρίνες τους γεμίζοντας με καρδιές, αρκουδάκια, μπαλόνια και τριαντάφυλλα, που είναι τα πιο συνηθισμένα δώρα αυτές τις ημέρες και εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις των ερωτευμένων.   Ενόψει του εορτασμού, οι επαγγελματίες στην αγορά της Κομοτηνής, έχουν στολίσει τις βιτρίνες τους και έχουν εξοπλιστεί με όλα εκείνα τα απαραίτητα, που κάποιος θα θελήσει να χρησιμοποιήσει ως το μέσο για να εκφράσει κάθε είδους συναίσθημα, είτε είναι αγάπης και μετάνοιας είτε συγχώρεσης και θαυμασμού.

«Τα λιγότερα έσοδα έχουν ως αντίκτυπο τον περιορισμό των ακριβών δώρων»

Μιλώντας με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της Κομοτηνής, οι οποίοι περιμένουν την Πέμπτη για να προσφέρουν στους ερωτευμένους μεγάλη γκάμα δώρων, δεν έκρυψαν την απαισιοδοξία τους. «Είναι λογικό να είναι πεσμένη η κίνηση σε σχέση με μία δεκαετία πριν, καθώς η κρίση μας έχει κάνει όλους πιο προσεχτικούς στις κινήσεις μας» τονίζουν και συμπληρώνουν «ο κόσμος κοιτάει να προμηθευτεί μικρά δώρα, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει πολλά χρήματα για αυτήν την ημέρα. Εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να έχουμε όμορφες δημιουργίες και παράλληλα οικονομικές, για να μπορέσουν να προσφέρουν χαρά στον ή στην σύντροφο τους. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε πως οι Έλληνες ποτέ δεν ήταν ενθουσιώδεις με αυτήν την γιορτή».

«Η τοπική κοινωνία οφείλει να στηρίξει την τοπική αγορά γιατί τα χρήματα επιστρέφουν στην πόλη»

Είναι κοινό μυστικό πως τα μεγάλα πολυκαταστήματα έχουν πλήξει τις τοπικές αγορές και είναι συχνό το φαινόμενο να μπαίνουν λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να αντέξουν τα βάρη. Αυτό είναι και το παράπονο των επιχειρηματιών της πόλης. «Δεν αρκούν τα μεγάλα φορολογικά βάρη που μας έχουν φορτώσει, προστίθενται στο υπάρχον πρόβλημα και τα πολυκαταστήματα που παρέχουν σχεδόν τα πάντα, δημιουργώντας μας μεγάλο πρόβλημα και προκαλώντας ανισορροπία». Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο της Κομοτηνής ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου να στηρίξουν τις επιχειρήσεις εντός της πόλης και να τους δώσουν κίνητρο και ώθηση να συνεχίσουν να υφίστανται, γιατί αυτοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. «Ο κόσμος οφείλει να καταλάβει ότι τα χρήματα που θα δώσει σε μία μικρή τοπική επιχείρηση θα επιστρέψουν πάλι εντός της πόλης» τονίζουν.

«Συμμετέχουμε και εμείς στην χαρά των ερωτευμένων μέσα από τις δημιουργίες μας»

Ζαχαροπλαστεία, Ανθοπωλεία, καταστήματα με είδη δώρων και καταστήματα με εσώρουχα είναι μερικά από τα μαγαζιά που περιμένουν διακαώς την 14η Φεβρουαρίου για να πάρουν οικονομική «ανάσα», καθώς οι περισσότεροι ερωτευμένοι θα προβούν σε τουλάχιστον μία μικρή αγορά ενός δώρου «Δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ζωής μας» επισημαίνουν «αλλά σίγουρα θα πάρουμε μία μικρή ανάσα και παράλληλα θα νιώσουμε μία μικρή ηθική ικανοποίηση στα ζευγάρια που παίρνουν χαρά από τις δικές μας δημιουργίες».
 
Φυσικά υπάρχουν και τα καταστήματα εστίασης, που έχουν προσαρμόσει το μενού τους για αυτήν την ημέρα, προσφέροντας ειδικά πιάτα, ποτά και κατάλληλη μουσική υπόκρουση για αυτούς που θα επιλέξουν να γιορτάσουν τον έρωτα τους εκτός του σπιτιού…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.