Δεκα εργαζομενους ζητα απο την ΕΒΖ ο Δημος Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της διαδικασία μετάταξης των εργαζομένων της στο Δημόσιο

Δέκα εργαζόμενους ειδικοτήτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετάταξης από την ΕΒΖ σε φορείς του Δημοσίου ζήτησε ο Δήμος Κομοτηνής, αποστέλλοντας το αίτημά του στο Υπουργείο οικονομίας και Ανάπτυξης την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.
 
Όπως αναφέρει η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, η μεταφορά διενεργείται σε θέση συναφούς κλάδου ή ειδικότητας της ίδιας κατηγορίας, εφόσον αυτός που ζητάει τη μεταφορά κατέχει τα τυπικά προσόντα του κλάδου ή της ειδικότητας, στον οποίο μεταφέρεται.
 
Προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας να προβεί στην έκδοση της κοινής απόφασης, ζητήθηκε από τους φορείς του Δημοσίου, αρχικά έως τις 31 Ιανουαρίου προθεσμία που παρατάθηκε μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, να γνωστοποιήσουν τις κενές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αντίστοιχων τυπικών προσόντων που θέλουν να καλύψουν ή τις ανάγκες που έχουν, πέραν των κενών θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν με μεταφορά προσωπικού της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής επέλεξε να ζητήσει 10 θέσεις όλες από το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, μιας και θεωρείται πως δύσκολα θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι από εργοστάσια που βρίσκονταν εκτός Περιφέρειας για μετάταξη στην Κομοτηνή.
 
Έτσι ζητήθηκε 1 θέση ΑΕΙ Οικονομικού,1 θέση ΜηχανικούΑΕΙ,2 θέσεις ΤΕΙ Τεχνολόγων Μηχανικών, 3 υπαλλήλους Διοικητικού/Οικονομικού, 1 Θερμαστή –Βοηθό, 1 χειριστή Ανυψωτικού Μηχανήματος – Κλαρκ, και 1 Χειριστή Πινάκων.
 
Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό, μιας και οι εξελίξεις στο θέμα της ΕΒΖ είναι ραγδαίες, με την κυβέρνηση και τη διοίκηση της εταιρείας να φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με επενδυτές για την πώλησή της, χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα, ενώ φέρεται σε περίπτωση που αυτές οι περιπτώσεις ναυαγήσουν να υπάρχει σχέδιο, για τη διάσπαση των περιουσιακών της στοιχείων σε τρεις Εταιρείες Ειδικού Σκοπού ενώ το εναπομείναν παθητικό και ενεργητικό θα παραμείνει στην ΕΒΖ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.