56% εκπτωση για τις επισκευες στο κτιριο της παλαιας Δημοτικης βιβλιοθηκης του Δημου Κομοτηνης

Θα γίνουν εργασίες στη στέγη και στο εξωτερικό του κτιρίου

Μέση έκπτωση 56% έδωσε ο μειοδότης του έργου των «Έκτακτων διασωστικών εργασιών στο κτίριο της παλαιάς Δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Κομοτηνής», μέσα από το οποίο θα γίνουν επισκευές στο εξωτερικό και την σκεπή του κτιρίου, με την οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής να εγκρίνει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου το πρακτικό της δημοπρασίας.
 
Στο κτίριο σήμερα στεγάζεται το Europe Direct και η Δημοτική Επιχείρηση «Κ. Καραθεοδωρή», και θα επισκευαστεί μέσω του προγράμματος «Crossing the paths of History and Culture” με διακριτικό τίτλο «CHIC», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020.
 
Σκοπός του έργου είναι η άρση της επικινδυνότητας και η εκτέλεση έκτακτων διασωστικών εργασιών στο κτίριο της παλαιάς Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Κομοτηνής, όπου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη σημαντικών και εκτεταμένων φθορών, προερχόμενης από εισροή ομβρίων υδάτων από την στέγη, με προϊούσα επιδείνωση, τόσο επί των εξωτερικών όψεων του μνημείου, στον διάκοσμο, στα επιχρίσματα και στα κονιάματα,όσο και επί των εσωτερικών επιφανειών των τοιχοποιιών του ορόφου, κοντά στις ακμές των οροφών.
 
Έντονα προβλήματα εντοπίζονται στη στέγη αφού τα νερά της βροχήςεισέρχονται στο εσωτερικό του ορόφου. Ωστόσο κρίθηκε ότι το φαινόμενο αυτόμπορεί να αντιμετωπιστεί με σημειακές παρεμβάσεις στη στέγη.
 
Για αυτό και προχώρησαν σε άμεσεςδιασωστικές παρεμβάσεις με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας, με τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν να αφορούν κυρίως την αποκατάσταση των εξωτερικών επιχρισμάτων,την αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων υδρορροών,σημειακές παρεμβάσεις της στέγης (αντικατάσταση φθαρμένουπετσώματος, υγρομόνωσης και σπασμένων κεραμιδιών) και στο λούκι της στέγης και στην ανακαίνιση των εξωτερικών χρωματισμών του κτιρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.