«Καλό είναι να αναρωτιόμαστε σαν γονείς»

11.01.2019 11:32

Συζήτηση με τη συγγραφέα-ψυχοθεραπεύτρια Δάφνη Φιλίππου σήμερα στο Δημοκρίτειο

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο προσκαλούν σήμερα και ώρα 18.30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου κάθε ενδιαφερόμενο σε μια συζήτηση με τη συγγραφέα-ψυχοθεραπεύτρια Δάφνη Φιλίππου  με θέμα: «Καλό είναι να αναρωτιόμαστε σαν γονείς».

-Τι παιδί θέλω να αναθρέψω;
-Αγαπάω πραγματικά το παιδί μου; Τι σχέση θέλω να έχω μαζί του;
-Προσπαθώ να το γνωρίσω ή προσπαθώ μόνο να του πω
πώς πρέπει να είναι;
-Γνωρίζω τις ανάγκες του; Πώς σκέφτεται και πώς νιώθει;
-Αυτό που του λέω συμφωνεί με τις πράξεις μου;
-Παίρνω χαρά από το μεγάλωμα του παιδιού μου;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τη συζήτηση ενώ η συγγραφέας θα αναφερθεί επίσης σε θέματα που θίγονται στο ημερολόγιο «365 Ημέρες Γονιός». 

Η Δάφνη Φιλίππου 

Η Δάφνη Φιλίππου γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Είναι ψυχιατρική κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, πρώην επίκουρος καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και συγγραφέας των βιβλίων 365 ημέρες γονιός και 205 βιωματικές ασκήσεις για εμψύχωση ομάδων. Ειδικεύτηκε, στην Αθήνα και στο Παρίσι, στην ψυχιατρική κοινωνική εργασία, στην εμψύχωση ομάδων, στις τεχνικές εκπαίδευσης και στην ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση ξεκίνησε από την ψυχανάλυση, συνεχίστηκε με την προσωποκεντρική προσέγγιση και την Gestalt. Εργάστηκε στην Ελλάδα και τη Γαλλία, σε ψυχιατρικά πλαίσια, και στην εκπαίδευση κοινωνικών λειτουργών. Τα τελευταία χρόνια τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την εμψύχωση βιωματικών ομάδων γονιών, αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας, εποπτείας και εκπαίδευσης εμψυχωτών. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Βόλο.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#menoumespiti