Το soundtrack του 2018

Πρωτοχρονιά του Ραδιοφώνου

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και όπως γίνεται σε κάθε τέλος, έρχεται και η ώρα του απολογισμού. Σίγουρα ό,τι γεύση και να μας αφήνει, πικρή ή γλυκιά, θα είχε στιγμές και απ τα δύο, θα μας πλούτισε με εμπειρίες, σχέσεις, συναισθήματα και σκέψεις.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή που πρέπει να ντύσουμε και αυτό το κεφάλαιο με ένα soundtrack, ολοκληρώνοντας έτσι την πιο όμορφη και ανατρεπτική «ταινία» που δεν είναι άλλη από την ίδια τη ζωή.

Είναι εντυπωσιακό πως η μουσική ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές και στιγμές γίνεται φίλη μας, μας συντροφεύει και γεννιέται έμπνευση για πολύ όμορφες δημιουργίες που αγκαλιάζει ο κόσμος.

Σήμερα η ελληνική δισκογραφία δεν αποζητά απλώς νέους δίσκους, αλλά κυρίως ποιοτικούς. Παρά την εμφάνιση πολλών νέων καλλιτεχνών σε διαφορετικά μουσικά είδη και νέους ήχους, τις εντυπώσεις για άλλη μία φορά κερδίζουν σταθερές αξίες.
Χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, πιστός στις μουσικές που μας έχει χαρίσει, «Με στόμα που γελά», άφησε για ακόμα μία φορά το στίγμα του στην ελληνική δισκογραφία, παρέα με τον μουσικό του «συγγενή», Σωκράτη Μάλαμα, στο ερμηνευτικό κομμάτι, με έναν δίσκο που φωνάζει παρελθόν, από το εξώφυλλο μέχρι και τις μελωδίες, και με κομμάτια που όπως πάντα προβληματίζουν αλλά και τραγουδιούνται δυνατά στις συναυλίες.

Ακόμα η μοναδική Αρλέτα έχοντας φύγει από τη ζωή, επιβεβαιώνει την αγάπη του κόσμου στο διαχρονικό καλό τραγούδι, αφήνοντας παρακαταθήκη 13 εξαιρετικές ερμηνείες με συστατικά από την ίδια τη ζωή, γεμάτα νοσταλγία, χιούμορ, χαρά και λύπη που συνέθεσαν ένα νέο δίσκο με τίτλο «Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανιτά» που κυκλοφόρησε μέσα στο 2018 σε συνεργασία με τον Λάκη Παπαδόπουλο και τη Sunny Μπαλτζή, αν και η ίδια δεν πρόλαβε δυστυχώς να δει ολοκληρωμένο.

Ταυτόχρονα, βέβαια, πολλά ήταν και αυτά τα τραγούδια και οι νέοι καλλιτέχνες που μας έδωσαν εξαιρετικά δείγματα μουσικής και κομμάτια που τραγουδήθηκαν και ξεχώρισαν μέσα στο 2018. Η νεαρή Μιρέλα Πάχου γέμισε με «Λίγο Χρώμα» τη μουντή ζωή μας, ενώ η Μαρίζα Ρίζου, λίγο πριν το κλείσιμο της χρονιάς, μας πάει ένα ταξίδι «Ανάμεσα στα άστρα» δίνοντας μας μια γεύση από το τί θα ακολουθήσει. Αυτά είναι ελάχιστα αλλά και αντιπροσωπευτικά δείγματα που φανερώνουν πως και η νέα γενιά καλλιτεχνών έχει πολλά να μας δώσει και πως η καλή μουσική δεν έχει εκλείψει αλλά αντίθετα προμηνύεται μια πολύ αισιόδοξη πορεία για αυτή.

Εύχομαι το νέο έτος να γεμίσει τις ζωές όλων μας με ακόμα περισσότερες μελωδίες που θα ντύσουν τις νέες  στιγμές μας που έρχονται, αφήνοντας κάθε αρνητικό στο παρελθόν και πλησιάζοντας ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρα και τις προσδοκίες μας.
 
*H Αγγελική Σιτρά είναι φοιτήτρια του του ΔΠΘ. Είναι παραγωγός της εκπομπής «ΛΑΤΕRNATIVE» του ράδιο Παρατηρητής94fm που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 20.00-22.00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.