Πρωτοχρονια στο Ραδιο Παρατηρητης

2018… Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της. Άλλη μια χρονιά φεύγει, παίρνοντας μαζί της όλα τα στραβά και τα ορθά της. Για  εμάς σίγουρα το 2018 υπήρξε ξεχωριστό, καθώς γνωρίσαμε τον υπέροχο κόσμο του ραδιοφώνου, ξεκινώντας την εκπομπή μας.
 
Αν μη τι άλλο, αν θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε ένα δίσκο για το έτος που μας πέρασε, αυτός θα ήταν εκείνος του Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου με το όνομα «Με στόμα που γελά». Τον ξεχωρίζουμε γιατί αγαπάμε τον Θανάση και τον Σωκράτη. Τους αγαπάμε γατί μας προκαλούν ανατριχίλες.
 
Ο νέος αυτός δίσκος, λοιπόν, κυκλοφορεί λίγο πριν το καλοκαίρι και φέρνει μαζί του αρκετή συζήτηση, καθώς αποτελεί έναν ιδιόμορφα μοναδικό δίσκο, που με το πρώτο άκουσμα δημιουργεί ερωτηματικά. Αντικρίζοντας το εξώφυλλο βέβαια, το μυαλό μας πάει σε ένα παλαιότερο δίσκο, «Στην Ανδρομέδα και στη γη». Άλμπουμ που μας έρχεται από το 1999 και αποτελεί την πρώτη εκτεταμένη συνεργασία Θανάση και Σωκράτη. Δέντρα, λοιπόν, και στα δυο εξώφυλλα. Δέντρα, πίδακες κυτταρίνης. Ωστόσο, στο «στόμα που γελά», «τα τραγούδια δεν μιλάνε για το εύκολο και συμβατικό γέλιο αλλά για εκείνο το βαρύ, ανεξέλεγκτο γέλιο που σε τραντάζει». 
 
Αυτά μας λέει ο Θανάσης, και εμείς σίγουρα σας προτείνουμε να ακούσετε αυτό το άλμπουμ, ελπίζοντας το νέο έτος, το 2019, να σας «τραντάξει». 
Ευχόμαστε όλοι να καταφέρετε να γευτείτε την αίσθηση που προσφέρει αυτό το γέλιο που περιγράφεται στο δίσκο. 
 
Ζεστό γέλιο, ζεστές αγκαλιές, ζεστοί άνθρωποι.
 
*Η Σοφία Κορνελάκη και ο Νικόλας Παναγιωτόπουλος είναι παραγωγοί της εκπομπής «Εναλλάξ» του ράδιο Παρατηρητής94fm, που μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 22.00-00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.