Οι Φαρμακοποιοι της Ροδοπης αντιθετοι στην Ιδρυση Νεας Νομικης Σχολης

Συνυπογράφουν το ψήφισμα των φορέων

Τη φωνή του με τις υπόλοιπες των φορέων της Θράκης που αντιτίθενται στην ίδρυση νομικής σχολής στην Πάτρα ενώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης. Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που ελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου εκφράζεται η εναντίωση  στην εξαγγελία. Παράλληλα η Γενική Συνέλευση του φαρμακευτικού κόσμου της Ροδόπης αποφάσισε τη συνυπογραφή του σχετικού ψηφίσματος των φορέων του νόμου.
 
Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης της 10ης Δεκεμβρίου εκφράζουμε την εναντίωσή μας  στην  εξαγγελία ίδρυσης νέας (τέταρτης) Νομικής Σχολής, και μάλιστα γεωγραφικά σε μικρή απόσταση από το Νομικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και συνυπογράφουμε το ψήφισμα των φορέων του νομού.
 
«Η ίδρυση μιας νέας Νομικής Σχολής θα έπρεπε να αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών επιστημονικών και κοινωνικών, με την αντίληψη ότι ένα Πανεπιστήμιο αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και ανάπτυξης για την περιοχή στην οποία εδρεύει» επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης στο σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε για να τονίσει πως «η Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης των κοινωνιών της Θράκης και στηρίζεται αποφασιστικά ο ρόλος της αυτός από όλους τους φορείς της περιοχής».
 
Εκφράζοντας τους λόγους αντίθεσης στην εξαγγελία ο Σύλλογος σημειώνει πως «η υλοποίηση της εξαγγελίας ίδρυσης μιας νέας Νομικής Σχολής, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., η οποία χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές, και χάρη στη συνέπεια του επιστημονικού προσωπικού που τη στελεχώνει, ανταποκρίνεται σε υψηλό επίπεδο σπουδών, αντάξιο των λοιπών Νομικών Σχολών».
 
Επίσης τονίζει πως «αναμενόμενο από πλευράς Πολιτείας θα ήταν να ενισχύσει την υπάρχουσα Νομική Σχολή σε επίπεδο εκπαιδευτικού προσωπικού και υποδομών λειτουργίας της, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία της απομακρυσμένης περιοχής και περαιτέρω να διευρύνει και να εξειδικεύσει τα αντικείμενά της ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες» για να καταλήξει πως «λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον υπερπληθωρισμό των αποφοίτων των τριών Νομικών Σχολών και την ανεργία και υποαπασχόληση που πλήττει τον κλάδο, θα ανέμενε κανείς την εξαγγελία μέτρων ενίσχυσης και διαμόρφωσης προοπτικών των αποφοίτων νομικών επιστημών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.