Με διαδραστικο πινακα και 3D Printer εξοπλιζεται το νεο Κεντρο μη τυπικης μαθησης

Θα ανοίξει τις πόρτες του στην Κομοτηνή στις αρχές του νέου έτους

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «STEPs Youth Center /Σκαλοπάτια – Κέντρα νεότητας» με ακρωνύμιο «STEPs», ο Δήμος Κομοτηνής διοργάνωσε ημερίδα πληροφόρησης με σκοπό τη διάδοση του έργου, αλλά και την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου μη τυπικής μάθησης στην Κομοτηνή που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στις 10 Δεκεμβρίου.
 
Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γιάννης Γκαράνης, πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, ενώ ως ομιλητές παρευρέθηκαν η κ. Έλενα Παπαδάκη, Γενική Γραμματέας στο Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, επικεφαλής εταίρος του προγράμματος STEPS, η κ. Λουίζα Σαλτσίδου υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής και ο κ. Δημήτρης Γκαρτσώνης, εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής.
 
Χρησιμοποιώντας την ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογία, ο Δήμος Κομοτηνής πρόκειται να δημιουργήσει ένα Κέντρο Νέων επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και πολιτικών που προάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημείωσαν οι ομιλητές που ανέδειξαν τη σημασία του έργου που φιλοδοξεί να επιφέρει πολλαπλό και πολυεπίπεδο αντίκτυπο στα όρια του δήμου. 

Λουίζα Σαλτσίδου «Υπάρχει εμπειρία, αλλά και τεχνολογικός εξοπλισμός» 

Το κέντρο μη τυπικής μάθησης θα λειτουργήσει πιλοτικά στις αρχές του 2019 με σκοπό την διεξαγωγή διάφορων σεμιναρίων, εκπαιδεύσεων και εργαστηρίων που θα προσφέρουν ενημέρωση γύρω από μία σειρά θεμάτων, για παράδειγμα τα δικαιώματα πολιτών της ΕΕ, τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων, τις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης, όπως πληροφόρησε η κ. Σαλτσίδου. Η ίδια μάλιστα υπογράμμισε πως όλα θα γίνονται με «διαφορετικό και διαδραστικό τρόπο» υιοθετώντας εργαλεία και μεθόδους μη τυπικής μάθησης, όπως είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ομαδικότητας των συμμετεχόντων.
 
Η εκπαίδευση θα ξεπερνά τα στενά όρια της τάξης διδασκαλίας, αλλά και τα εμπόδια που ανακύπτουν για τις ευπαθέστερες ομάδες μέσω της e-learning πλατφόρμας CEREBRUM Online System που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει ως εξ αποστάσεως ακαδημία, χώρος συζήτησης και προβληματισμού των χρηστών για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ορισμένες πολιτικές της Ε.Ε.
 
Το κέντρο μη τυπικής μάθησης θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Europe Direct Κομοτηνής, που, όπως συμπλήρωσε η κ. Σαλτσίδου, «επιλέχθηκε γιατί είναι ήδη ένα σημείο αναφοράς για νέους ανθρώπους, αφού στο Κέντρο δραστηριοποιούνται πάνω από 100 εθελοντές μέσα από 5 ομάδες που έχουν αναπτυχθεί. Άρα υπάρχει εμπειρία και όσον αφορά τέτοιου είδους θέματα, αλλά και τεχνολογικός εξοπλισμός – όπως ένας διαδραστικός πίνακας και 3D printer – που θα αξιοποιηθεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.