Ο «λαδωμενος» Αη Βασιλης σημανε την εναρξη των Χριστουγεννιατικων Εκδηλωσεων

Με ρεκόρ συμμετοχής και πρωτοτυπίες πραγματοποιήθηκε το 3ο Santa Run στην Κομοτηνή - Ένας περίπατος εθελοντισμού, αγάπης και φιλανθρωπίας

Περισσότεροι από 2200 δρομείς, πολίτες της Ροδόπης αλλά και επισκέπτες, «λάδωσαν» φέτος τον Άη Βασίλη, στο πλαίσιο του 3ου Santa Run που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Δεκεμβρίου, στην Κομοτηνή, σηματοδοτώντας και την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής.
 
Τον «λάδωσαν» κυριολεκτικά, καθότι η συμμετοχή των δρομέων στην εθελοντική αυτή διοργάνωση προϋπέθετε την κατάθεση ενός μπουκαλιού ελαιολάδου, το οποίο όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα διατεθεί δια μέσου των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, στις ευπαθείς  κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας.
 

Καταθέτοντας το λάδι, οι συμμετέχοντες λάμβαναν τον κόκκινο σκούφο του Άη Βασίλη, φορώντας τον οποίο περπάτησαν την ενδεδειγμένη διαδρομή 2χλμ. περίπου ξεκινώντας από το Άλσος της Αγίας Παρασκευής, που για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχει μετατραπεί σε «Μαγεμένο Δάσος»,  ακολούθως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στην κεντρική πλατείας της πόλης, όπου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης έδωσε το σήμα της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικού δέντρου.
 

Μέχρι και τις δύο το μεσημέρι, οι συμμετοχές που κατατίθονταν στα σπιτάκια του Άη Βασίλη στην πλατεία, είχαν ξεπεράσει τις 1200, ενώ στην έναρξη της δράσης το απόγευμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, ξεπέρασαν τις 1500. Άλλωστε από τις 4 το μεσημέρι στον χώρο της έναρξης υπήρχαν δύο λεωφορεία των Αστικών Κομοτηνής όπου μπορούσαν και οι συμμετέχοντες της τελευταίας στιγμής να καταθέσουν το λάδι τους και να πάρουν το σκουφάκι τους. 

Η αξία του εθελοντισμού «ζωντανά» 

Η αλλαγή του χώρου της έναρξης της πορείας δεν ήταν τυχαίος όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής η κ. Άρτεμις Τσολάκη, η οποία επεσήμανε ότι ήρθε κατόπιν του αιτήματος ύπαρξης ενός πιο ελεγχόμενου χώρου. Το Άλσος της Αγίας Παρασκευής προσέφερε την δυνατότητα αυτή, αλλά και την δυνατότητα παράλληλων εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα.
 

Δράσεις όπως face painting για τους μικρότερους δρομείς, αλλά και η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούσαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον εθελοντισμό το οποίο προβαλλόταν με live streaming ζωντανά στην σελίδα της δράσης στο facebook.
 
Άλλη μία πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσής ήταν άλλωστε και η ταυτόχρονη προβολή της «κόκκινης πορείας» με live streaming επίσης δια μέσου των επίσημων λογαριασμών της δράσης στα social media.
 

Η φετινή ήταν και η τρίτη χρονιά υλοποίησης της δράσης που ξεκίνησε και συνεχίζει να υλοποιείται στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» που φέτος, όπως έκανε γνωστό η κ. Τσολάκη, θα αργήσει λίγο περισσότερο, με τον Άη Βασίλη να καταφθάνει στην Κομοτηνή, στις αρχές του Φλεβάρη.
 
Την διοργάνωση και φέτος ανέλαβαν η ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης μας “Komorun”  και «Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας» σε συνεργασία με την ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, με στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών στην προσφορά αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη δυνατών δρομικών κινημάτων της περιοχής μας. Βασικοί συνοδοιπόροι και φέτος της διοργάνωσης τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης που φρόντισαν για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
 

Κατά την πρώτη χρονιά υλοποίησης του Santa Run συγκεντρώθηκαν 800 λίτρα ελαιολάδου, την δεύτερη 1300 λίτρα, ενώ φέτος, αν κρίνουμε και από την συμμετοχή του κόσμου, η συγκεντρωθείσα ποσότητα αναμένεται να αποτελέσει ρεκόρ.

Νατάσα Λιβεριάδου «Μία όμορφη αρχή» 

Χαρακτηριστικές της εξέλιξης της δράσης στον χρόνο ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσας Λιβεριάδου η οποία επεσήμανε πως πρόκειται μόλις για ένα όμορφο ξεκίνημα για την Κομοτηνή, για την οποία η δημοτική αρχή σχεδιάζει πολλά. «Σήμερα από την Κομοτηνή στέλνουμε μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης» υπογράμμισε η ίδια επισημαίνοντας πως «μωρά, γονείς, φοιτητές, μαθητές, οι πάντες είναι εδώ για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γιορτές μας, με μια πράξη για καλό σκοπό». Η ίδια θέλησε να ευχαριστήσει το σύνολο των συντελεστών της προσπάθειας αυτής, κάνοντας λόγο για μία συλλογική δουλειά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους κ.κ. Ιωάννη Καραγκιουλμέζη, Άρτεμις Τσολάκη και Άννυ Μαχαιροπούλου, ευχόμενη τέλος στον κόσμο «Χρόνια πολλά, με λιγότερες δυσκολίες και πάνω απ’ όλα με υγεία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.