Εορταστικο… σαφαρι απο 100 φορο-ελεγκτες στη Βορεια Ελλαδα

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 100 ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσουν στοχευμένους ελέγχους

Ξεκινάει από σήμερα το «εορταστικό σαφάρι» της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, περίοδο κατά την οποία οι εξορμήσεις των ελεγκτών θα είναι καθημερινές.
 
Ειδικά από την ΥΕΔΔΕ Θεσσαλονίκης, που είναι υπεύθυνη για τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, κατά την εορταστική περίοδο 100 ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν στοχευμένους ελέγχους στα «χριστουγεννιάτικα χωριά», όπου πωλούνται εποχικά είδη, στις επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης (μπαρ, ταβέρνες, μουσικές σκηνές, κοσμικά κέντρα κ.λπ.), στους εμπορικούς δρόμους, στις κινέζικες αγορές, καθώς και στη χονδρεμπορική διακίνηση αγαθών.
 
Σύμφωνα με στελέχη της ΥΕΔΔΕ, η δουλειά των τελευταίων ετών στο πεδίο των ελέγχων αποδίδει, καθώς στην αγορά υπάρχει τάση φορολογικής συμμόρφωσης. Άλλωστε η φορολογική συμμόρφωση, μαζί με τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων και τη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού είναι οι τρεις στόχοι των ελεγκτικών μηχανισμών της ΑΑΔΕ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2017, ο οποίος ενσωματώνει το μεγαλύτερο μέρος της εορταστικής περιόδου, η ΥEΔΔΕ Θεσσαλονίκης είχε συγκροτήσει 85 συνεργεία, τα οποία πραγματοποίησαν ελέγχους σε 450 επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Στις 270 από αυτές τις περιπτώσεις –ποσοστό 58%- βεβαιώθηκαν 1060 παραβάσεις.
 
Πηγή: www.voria.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.