O παλμος των πολιτικων επιστημων χτυπα στην Κομοτηνη

70 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα στην Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου

Από τις 6 Δεκεμβρίου περισσότεροι από 70 επιστήμονες, φοιτητές και απόφοιτοι τμημάτων της πολιτικής επιστήμης και όχι μόνο βρίσκονται στην Κομοτηνή προκειμένου να γνωρίσουν στην πράξη τους θεσμούς μίας Περιφέρειας.
 
Ο λόγος για την Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.) και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και πρόκειται να ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή.
 
Πάγια επιδίωξη των διοργανωτών παραμένει το να εξοικειώσουν τους  νέους με τους κανόνες και τρόπους λειτουργίας των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα να τους εμφυσήσουν τις αξίες της «δημοκρατίας» και της «συμμετοχικότητας» μέσα από την ενεργή ενασχόληση με τα κοινά.
 
Εξ ου και  κάθε χρόνο τους δίνουν τη δυνατότητα να αναλάβουν συγκεκριμένους ρόλους και θέσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων που έχουν εκ των προτέρων τεθεί στην ημερήσια ατζέντα, ωστόσο ειδικά για φέτος υπάρχει και προσομοίωση της θέσης Υπουργού Οικονομικών. 

Ενδιαφέροντα ζητήματα με έμφαση στην επικαιρότητα 

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ίδρυμα Παπανικολάου, ενώ την επομένη οι νέοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας . Στην συνέχεια σύμφωνα με τη διαδικασία οι συμμετέχοντες ήρθαν σε διάλογο, ώστε να λάβουν αποφάσεις για θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τη νεολαία.
 
Αναπόσπαστο κομμάτι της προσομοίωσης ήταν τα πλαίσια τα όποια διαμορφώθηκαν από τις προτάσεις των περιφερειακών συμβούλων κατά τη διάρκεια συσκέψεων των αρμόδιων επιτροπών, έχοντας καθεμία από αυτές μια ορισμένη θεματολογία. Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν ενδιαφέροντα ζητήματα από τις επιτροπές  Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού & Κοινωνικής Συνοχής και Επιτροπή Οικονομικών και Ανάπτυξης με έμφαση σε επίκαιρα θέματα, όπως την καταπολέμηση της φτώχειας και της κοινωνικής ένταξης, τη δημιουργία νέου hot spot εντός της Περιφέρειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.