Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Προσευχήσου πριν πεθάνεις» και «Mortal Engines» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Τέσσερις νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού του Odeon Kosmopolis αυτή την εβδομάδα. Ο λόγος για την περιπέτεια, που βασίζεται στο ομώνυμο best seller, «Προσευχήσου πριν πεθάνεις», τη δραματική «Kursk» με τον Κόλιν Φέρθ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, την περιπέτεια με στοιχεία ταινίας τρόμου «Mortal Engines» σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Ρίβερς και την άκρως χριστουγεννιάτική ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Γκριντς».
 
Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής συνεχίζουν να προβάλλονται η ταινία δράσης «Ρομπέν των Δασών» , η δραματική «Κριντ ΙΙ», η ταινία τρόμου «Η δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις», και η κωμωδία ελληνικής παραγωγής «Αιγαίο SOS».
 
Τέλος μόνο το Σαββατοκύριακο, για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις του είδους, θα προβάλλεται η ταινία animation «Ο Ραλφ εναντίον Ίντερνετ». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Kursk
(20:00 και 22:30)

Η ταινία εμπνέεται από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται –για πέντε μέρες–  τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης

Ο Γκριντς
(3D Προβολή: Μόνο Σάββατο-Κυριακή 17:20, 2D Προβολή: 19:00, Σάββατο-Κυριακή και 18:00)

Η ταινία «Ο Γκριντς» αφηγείται την ιστορία ενός κυνικού γκρινιάρη που θέλει να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Όμως η καρδιά του θα γλυκάνει εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού. Αστεία, ενθουσιώδης και άκρως ψυχαγωγική, η ιστορία του Γκριντς μιλάει όπως καμία άλλη για την ουσία των Χριστουγέννων, για την αγάπη των γιορτινών ημερών και για τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Mortal Engines
(3D Προβολή: 19:20 – 2D Προβολή: 22:00)

Μακρινό μέλλον, και στον πλανήτη έχουν απομείνει ελάχιστα αποθέματα ενέργειας και τροφής. Γιγάντιες μετακινούμενες πόλεις τώρα περιπλανιόνται ανά τη Γη, αδίστακτα παραμονεύοντας για μικρότερες μηχανικές πόλεις. Ο Τομ Νάτσγουορθι, που προέρχεται από τη χαμηλή βαθμίδα της μέγα μηχανικής πόλης του Λονδίνου, βρίσκεται να μάχεται για την επιβίωση του, όταν έρχεται σε επαφή με την επικίνδυνη φυγά Χέστερ Σόου. Δύο αντίθετοι άνθρωποι, των οποίων τα μονοπάτια δεν έπρεπε να διασταυρωθούν ποτέ, συνθέτουν μια απίθανη συμμαχία με μοναδικό πεπρωμένο το να αλλάξει το μέλλον

Προσευχήσου πριν πεθάνεις
(22:20)

Στην Κλονγκ Πρεμ υπάρχουν δέκα κανόνες. Εάν τους παραβείς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πεθάνεις. Εάν δεν τους παραβείς, θα πεθάνεις στα σίγουρα. Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Μπίλι Μουρ, ο οποίος κλείστηκε σε μία από τις σκληρότερες φυλακές που υπάρχουν, γνωστή και ως «Χίλτον του Χανόι». Αρνούμενος να πεθάνει εκεί, ο Μπίλι γίνεται μαθητής στη θανάσιμη πολεμική τέχνη του Μουάι Τάι και στη συνέχεια ανακαλύπτει μια αδελφότητα που θα τον οδηγήσει σε ένα απίστευτο ταξίδι εξιλέωσης. 

Ρομπέν των Δασών
(21:00)

Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ (Τάρον Έτζερτον), ένας σκληραγωγημένος από τον πόλεμο Σταυροφόρος, και ο Μαυριτανός διοικητής του, Λιτλ Τζον (Τζέιμι Φοξ), ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Μια συναρπαστική περιπέτεια που περιλαμβάνει σκληρές και καταιγιστικές μάχες, εντυπωσιακά χορογραφημένες σκηνές και έναν έρωτα κλασσικό και διαχρονικό.

Η δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις
(22:10)

Ένας εξορκισμός εκτροχιάζεται καταλήγοντας στον θάνατο μίας νεαρής γυναίκας. Οι μήνες περνάνε και η Megan Reed,  που εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια ενός νεκροτομείου, παραλαμβάνει μία παραμορφωμένη σωρό. Κλειδωμένη και ολομόναχη στους υπόγειους διάδρομους, η Megan αρχίζει να έχει τρομαχτικά οράματα και υποψιάζεται ότι η σωρός μπορεί να έχει καταληφθεί από μια δαιμονική σκοτεινή δύναμη.

Κριντ ΙΙ
(19:30)

Η ζωή έχει γίνει ένας διαρκής αγώνας ισορροπίας για τον Άντονις Κριντ. Εν μέσω προσωπικών υποχρεώσεων και προπόνησης για τον επόμενο μεγάλο αγώνα του, βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο ρινγκ έναν αντίπαλο που προέρχεται από το οικογενειακό του περιβάλλον. Ο Ρόκι Μπαλμπόα βρίσκεται στο πλευρό του και μαζί θα αντιμετωπίσουν το κοινό τους παρελθόν, θα αναρωτηθούν για εκείνα που αξίζει να αγωνίζεται κανείς και θα ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια. 

Αιγαίο SOS
(20:10, Σάββατο-Κυριακή και 17:50)

Καλοκαίρι 2018. Ελληνοτουρκικές φρεγάτες οργώνουν τη θάλασσα. Ένας μεγάλος σεισμός στο Αιγαίο φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε αμφισβητούμενα χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου… από μισό. Τα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι. Πείνα, τρέλα, έρωτες και στρατιώτες διατεθειμένοι να αλληλοσκοτωθούν για χάρη μιας γυναίκας, σε μια μάχη που αναμένεται να είναι πολλών ρίχτερ. 

Ο Ραλφ εναντίον Ίντερνετ
(Mόνο Σάββατο-Κυριακή 17:10)
 
Το «Ραλφ εναντίον Ίνερνετ» αφήνει πίσω του το video σκηνικό του Litwak, τολμώντας να χαρτογραφήσει τον ανεπτυγμένο και εντυπωσιακό κόσμο του Internet, που θα φανεί αν θα μπορέσει ή όχι να συμβαδίσει με τις «καταστροφές» του Ralph. Ο καταστροφέας Ralph και η πάντα ανήσυχη φίλη του, Vanellope von Schweetz θα ρισκάρουν ένα απίθανο ταξίδι στον κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας ένα ανταλλακτικό για να σώσουν το Sugar Rush, το βιντεοπαιχνίδι της Vanellope.  Στην πορεία, ο Ralph και η Vanellope θα στηριχτούν στους κατοίκους του Internet –netizens- για να τους βοηθήσουν να βρουν τον δρόμο τους, συμπεριλαμβανομένου και ενός ιντερνετικού επιχειρηματικού μυαλού ονόματι «Yesss», που είναι ο κύριος αλγόριθμος και η ψυχή του viral site «BuzzzTube».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.