ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ η αντιδραση της τοπικης κοινωνιας ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ του ΔΠΘ με την ΙΔΡΥΣΗ 4ης Νομικης

Της έκδοσης

Απολύτως σύμφωνους  μας βρίσκουν οι αντιδράσεις του ΔΠΘ, φορέων, συλλογικοτήτων αλλά και οι ατομικές,  που εκφράστηκαν στην περιοχή μας απέναντι στην αναγγελία της ίδρυσης της 4ης Νομικής. 
 
Απολύτως σύμφωνους και το μέγεθος των αντιδράσεων όπως η αναστολή των εκπαιδευτικού έργου του συνόλου των Τμημάτων του ΔΠΘ, ή η αποχή των δικηγόρων της εφετειακής περιφέρειας,  καθώς και η σημερινή κινητοποίηση που πρέπει να έχει μαζικά χαρακτηριστικά.
 
Όχι γιατί διαφωνούμε στην ίδρυση ενός νέου πανεπιστημίου, πόσω δε μάλλον στην ίδρυση ενός πανεπιστημίου στην Πάτρα, αλλά διότι είναι αποδεδειγμένη και αν και εφόσον υλοποιηθεί  το σχέδιο περί 4ης Νομικής, θα διαφανεί άμεσα, η αποδυνάμωση της Νομικής της Κομοτηνής, λόγω όλων των λόγων που έχουν εκφραστεί δημοσίως βλέπε καθηγητές, φοιτητές κ.ο.κ., που σταδιακά θα επηρεάσει το σύνολο του ΔΠΘ και κατ’ επέκταση την τοπική κοινωνία, μοναδικός πνεύμονας της οποίας  ̶ καλώς ή κακώς ̶   είναι το Πανεπιστήμιό μας.
 
Ξεκάθαρα όχι λόγω διαφωνίας  σε ένα ακόμα φορέα παιδείας και εκπαίδευσης, αλλά ξεκάθαρα όχι λόγω των χαρακτηριστικών από  τα οποία φαίνεται πως εκκινείται η ίδρυση της 4ης Νομικής. Διότι ούτε ένα επιστημονικό κριτήριο δεν ακούσαμε, ούτε μία επιστημονική αναγκαιότητα δεν αντιληφθήκαμε, εν αντιθέσει  με όλα όσα θα έχει ως αποτέλεσμα στη Θράκη ευρύτερα η όποια περαιτέρω αποδυνάμωση της Νομικής Σχολής της Κομοτηνής, τα οποία μπορούμε κάλλιστα να αντιληφθούμε, όσοι τουλάχιστον κατανοούμε ως έχει την  υφιστάμενη πραγματικότητα της περιοχής μας.
 
Όχι δεν αναμένουμε από τον κ.Γαβρόγλου να τα κατανοήσει όλα αυτά, καθότι αν ελπίζαμε θα τα είχε ήδη κάνει κτήμα του. Αναμένουμε ωστόσο η τοπική κοινωνία να δώσει συλλογικά τον αγώνα αυτόν, κυρίως γιατί η αποδυνάμωση του ΔΠΘ, η οποιαδήποτε και παραμικρή αποδυνάμωσή του, μας αφορά όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.