Αντωνης Γραβανης: «Η Τοπικη Αυτοδιοικηση μπορει να πρωτοστατησει στο αναπτυξιακο ΣΟΚ που χρειαζεται η πατριδα μας»

Στις εργασίες του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Αντώνης Γραβάνης, ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ αλλά και της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των Δήμων.
 
Μετά τη λήξη του Συνεδρίου ο κ. Αντώνης Γραβάνης δήλωσε:
 
«Η μεγάλη συμμετοχή αυτοδιοικητικών στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων της Ελλάδας, ανέδειξε για μία ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για γενναίες μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας.
 
Η αυτονόητη απαίτηση για εκχώρηση πόρων και αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται περισσότερο απαραίτητη λόγω της συγκυρίας που έχει φέρει τις τοπικές διοικήσεις αντιμέτωπες και με την ανθρωπιστική κρίση.
 
Το αίτημα για αλλαγή της οργάνωσης του Κράτους και των θεσμών του, στο πλαίσιο μιας Νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι προϋπόθεση για να καταστεί η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας.
 
Η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να υιοθετήσουν τις θέσεις και τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων της Ελλάδας, που βασίζονται στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας και γενικότερα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οφείλουν δε, να διατυπώσουν εξειδικευμένες προτάσεις ενόψει της συζήτησης για την αναθεώρηση του συντάγματος, για την ενίσχυση της αποκέντρωσης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με γνώμονα πάντα την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.
 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τα ιδιαίτερα θέματά της που γνωρίζω και υπηρετώ, πρέπει να μπει στη νέα εποχή με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσει με σθένος τα καίρια προβλήματα των συμπολιτών μας, όπως της απασχόλησης, της υγείας, της πρόνοιας και των υποδομών.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο νέος Δήμος Κομοτηνής πρέπει να είναι ένας Δήμος που συγκρούεται και διεκδικεί, ένας Δήμος που βάζει μπροστά και πάνω από όλα την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και την προστασία και ευημερία του πολίτη.
 
Όλοι εμείς που πονάμε τον τόπο μας αρνούμαστε να δεχθούμε πως η μοίρα μας μπορεί να καθορίζεται παθητικά από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ή της Αθήνας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την υποβάθμιση των τοπικών κοινωνιών. Αλλά ούτε να συνεχίσουμε να είμαστε θεατές των εξελίξεων.
 
Οι εκλογές του Μαΐου 2019 είναι η σπουδαία ευκαιρία για την ελληνική περιφέρεια να αλλάξει ρότα, να πρωτοστατήσει στην επανεκκίνηση της χώρας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε ιστορία, πολιτισμό, προϊόντα, παραγωγή και υπηρεσίες να γίνουν αντικείμενα εξωστρέφειας. Αυτή την ευκαιρία ο Δήμος Κομοτηνής δεν πρέπει να την ξαναχάσει. Ο τόπος μας, ο τόπος που ζούμε, εργαζόμαστε και αγαπούμε, πρέπει με συγκροτημένο σχέδιο και σοβαρή δουλειά να απαντήσει στις προκλήσεις και να μπει δυνατά στις εξελίξεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.