Κεντρο μη τυπικης μαθησης δημιουργει ο δημος Κομοτηνης

Ημερίδα πληροφόρησης τη Δευτέρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «STEPsYouthCenter /Σκαλοπάτια – Κέντρα νεότητας» με ακρωνύμιο «STEPs», ο Δήμος Κομοτηνής διοργανώνει ημερίδα πληροφόρησης με σκοπό την διάδοση του έργου, αλλά και την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με την δημιουργία και λειτουργία Κέντρου μη τυπικής μάθησης στην Κομοτηνή.
 
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Δήμου Κομοτηνής, του επικεφαλής εταίρου του έργου, Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, αλλά και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής.
 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 – 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Β. Γεωργίου 2Β.
 
Χρησιμοποιώντας την ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογία, ο Δήμος Κομοτηνής θα δημιουργήσει ένα Κέντρο Νέων επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και πολιτικών που προάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω του Κέντρου θα δοθεί στους εκπαιδευόμενους η ευκαιρία να λάβουν πολύτιμες γνώσεις μέσω εκπαιδεύσεων μη τυπικής μάθησης και της e-learning πλατφόρμας CEREBRUM Online System που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
 
Η εκπαίδευση θα ξεπερνά τα στενά όρια της τάξης διδασκαλίας, αλλά και τα εμπόδια που ανακύπτουν για τις ευπαθέστερες ομάδες. Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει ως εξ αποστάσεως ακαδημία, χώρος συζήτησης και προβληματισμού των χρηστών για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ορισμένες πολιτικές της Ε.Ε.
 
Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν άνεργοι, νέοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΑμεΑ, δημοτικοί υπάλληλοι στον τομέα της νεολαίας.
 
Οι θεματικές ενότητες εκπαίδευσης αφορούν:

  • τα δικαιώματα πολιτών της Ε.Ε.
  • τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων
  • σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης
  • δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρηματικότητας και σχολικών μονάδων τη
  • βιώσιμη λειτουργία του Κέντρου Νέων
  • Έξυπνες πόλεις και Πράσινη Επιχειρηματικότητα 

Η σημασία του έργου είναι μεγάλη όχι μόνο για τη νεολαία της περιοχής αλλά φιλοδοξεί να επιφέρει πολλαπλό και πολυεπίπεδο αντίκτυπο στα όρια του δήμου. 

Το πρόγραμμα 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας
09.30-10.00: Προσέλευση – εγγραφές
10.00 – 10.15: Χαιρετισμός εκπροσώπου του Δήμου Κομοτηνής
10.15 –10.45: Παρουσίαση του έργου και της δημιουργίας του Κέντρου μη τυπικής εκπαίδευσης, Παπαδάκη Δέσποινα, Γενική Γραμματέας του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων
10.45 – 11.15: Ενημέρωση  για τη λειτουργία του Κέντρου μη τυπικής εκπαίδευσης και συμμετοχή των ενδιαφερομένων
11.15 – 11.45: Ερωτήσεις και απαντήσεις
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.