20 αιμοδοσιες… και συνεχιζουν στη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνης

Για 20η χρονιά πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στη ΣΕΦΑΑ, που αποτελεί παράδειγμα για όλες τις άλλες σχολές - Οι φοιτητές της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής ανέλαβαν την οργάνωση της όλης προσπάθειας

Την αξία της προσφοράς έδειξαν για 20η φορά οι φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού το πρωί της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας την 20η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο αίθριο του Τμήματος.
 
Η αιμοδοσία έγινε σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ παράλληλα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής», συμμετείχε ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.
 
Τη διοργάνωση της Ημέρας Εθελοντισμού για μία ακόμη χρονιά ανέλαβαν οι φοιτητές της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής της Σ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ, αποκτώντας έτσι εμπειρίες και γνώσεις επάνω στην διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, τις οποίες θα αξιοποιήσουν στην επαγγελματική τους ζωή μετά την αποφοίτησή τους. 

Συγκλονιστική η ανταπόκριση 

«Για μας είναι συγκλονιστικό, γιατί όλο αυτό οργανώνονται και εκπονείται από τους φοιτητές, που είναι και αυτοί που δίνουν το αίμα» σημείωσε ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Κώστα αποτελώντας ένα από τα πρότζεκτ που αναλαμβάνουν να διοργανώσουν οι φοιτητές της κατεύθυνσης.
 
Οι αρχές, σημείωσε, που διέπουν την διοργάνωση της αιμοδοσίας και όλων των διοργανώσεων, ακόμα και κορυφαίων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι οι ίδιες, το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθος.
 
Έτσι τις εφαρμόζουν όσο μπορούν πιο καλά, αλλά έρχονται σε επαφή και με τον εθελοντισμό, τον οποίο προσπαθούν να καλλιεργήσουν πολύ, με την αιμοδοσία να αποτελεί την κορωνίδα του.
 
Μάλιστα έχουν πολλούς απόφοιτους για τους οποίους η αιμοδοσία αποτελεί σημείο αναφοράς για τον καιρό που ήταν φοιτητές, και έχει αποτελέσει χρήσιμη εμπειρία στα δικά τους μετέπειτα επαγγελματικά βήματα. 

Φωτεινό παράδειγμα η ΣΕΦΑΑ 

Τη σημασία της «επετείου» των 20 χρόνων εθελοντικής προσφοράς αίματος από τους φοιτητές της Σχολής επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ροδόπης κ. Κωστής Δημητρακόπουλος, δείχνοντας πως τα παιδιά είναι πολύ ευαισθητοποιημένα, μιας και κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερη, με καλύτερη συμμετοχή και οργάνωση.
 
Θεωρεί δε πως η αιμοδοσία έχει αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα για τις άλλες σχολές του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, που έχουν αρχίσει και αυτές να πραγματοποιούν ανάλογες αιμοδοσίες, και ελπίζουν πως αυτό θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί. 

Διαδίδουν το μήνυμα της προσφοράς 

Τέλος από την πλευρά των φοιτητών ο κ. Δημήτρης Μπαλάσκας, ο οποίος συμμετείχε στη διοργάνωση της αιμοδοσίας αλλά και στην ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών από τη «Δύναμη Ψυχής» τόνισε πως έχουν πολύ καλή ανταπόκριση από τους φοιτητές, όπως φυσικά γίνεται κάθε χρόνο.
 
Θέλουν επίσης να περάσουν το μήνυμα, σε όλο τον κόσμο, τόσο της εθελοντικής αιμοδοσίας, όσο και της δωρεάς του μυελού των οστών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.