Σε «Μαγεμενο Παρκο» μετατρεπεται η Κομοτηνη

Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο ταξίδι περιμένει μικρά αλλά και … μεγάλα παιδιά - Παρουσιάστηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου

Σε ένα «Μαγεμένο Πάρκο», φιλοδοξεί να μετατρέψει φέτος την Κομοτηνή η ΔΚΕΠΠΑΚ. Αυτός είναι ο γενικός τίτλος που επέλεξε φέτος η Δημοτική Επιχείρηση να «ντύσει» τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της που θα πραγματοποιούνται καθ΄ όλο το διάστημα από τις 10 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. 

Πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών στο Μαγεμένο Πάρκο 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Μαγεμένου Πάρκου, που θα δημιουργηθεί στο κεντρικό πάρκο της πόλης μας, θα υπάρξει πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά ηλικίας περίπου 4-8 χρονών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία κατόπιν συνεννόησης.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια διαδραστική διαδρομή διάρκειας περίπου 60 λεπτών όπου τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν την Νεράιδα των Ζαχαρωτών να βρει το χαμένο μονοπάτι που οδηγεί στο σπίτι του Αι Βασίλη.
 
Στην διαδρομή αυτή τα παιδιά θα μάθουν τα βήματα από τον χορό των Χιονονιφάδων, θα φτιάξουν με την βοήθεια του Χιονάνθρωπου το δικό τους Αστέρι που θα τους δείξει τον δρόμο, θα στολίσουν με τα στολίδια τους το Μαγεμένο Πάρκο και θα λύσουν τον γρίφο του Λαβύρινθου που θα τους οδηγήσει στον Αι Βασίλη. Εκείνος μαζί με τους βοηθούς του, τα Ξωτικά, θα τους υποδεχτεί με γλυκά και μπαλόνια και φυσικά θα ακούσει τις επιθυμίες και τις ευχές των παιδιών για τα Χριστούγεννα.
 
Η διαδρομή θα έχει εκκίνηση και τερματισμό στο Ηρώων, στην είσοδο του Μαγεμένου Πάρκου και θα πραγματοποιείται σε ομάδες των 20 παιδιών περίπου, κάτω από την καθοδήγηση της Νεράιδας των Ζαχαρωτών που θα είναι και ο οδηγός της διαδρομής.
 
Σε περίπτωση που ο αριθμός των παιδιών υπερβαίνει κατά πολύ τα 20, θα δημιουργούνται δύο ομάδες (ή παραπάνω) των 20 παιδιών, τα οποία θα αρχίζουν την διαδρομή με χρονική απόσταση περίπου 10-12 λεπτών μεταξύ τους. 

Santa Run, άναμμα του δέντρου και Τάμτα την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων 

Το αναλυτικό πρόγραμμα, που βρίσκεται ανηρτημένο στο paratiritis-news.gr ξεκινά στις 10 Δεκεμβρίου, με τους μικρούς μας φίλους από σχολεία της πόλης να επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο. Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αγιοβασιλιάτικος αγώνας δρόμου  με τίτλο “Run Santa… Run”, με αφετηρία το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής.
 
Η έναρξη της εορταστικής περιόδου θα δοθεί και επίσημα με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη. Τον επίλογο της ημέρας θα γράψει η  Τάμτα, το πιο φωτεινό πρόσωπο της Ελληνικής pop σκηνής με την εξαιρετική φωνή και τις ιδιαίτερες εμφανίσεις της σε ένα μοναδικό εορταστικό live party που υπόσχεται να μην αφήσει κανένα καθιστό. 

Νατάσα Λιβεριάδου «Το Μαγικό Πάρκο θα δώσει μία ιδιαίτερη νότα στην πόλη» 

Το πρόγραμμα είναι τελείως διαφορετικό από τις άλλες χρονιές και υπόσχεται να εντυπωσιάσει μεγάλους και παιδιά.  «Φέτος έχει γίνει μόνο η αρχή» τόνισε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου για να εκφράσει την άποψη πως «το Μαγικό Πάρκο χάρη στον στολισμό του θα δώσει μία ιδιαίτερη νότα στην πόλη».
 
«Κάθε σαββατοκύριακο θα έχουμε δράσεις για παιδιά από όλο τον Δήμο και φυσικά συναυλίες με παραδοσιακά κάλαντα αλλά και jazz ήχους για τους ενήλικες» υπογράμμισε η ίδια για να αναδείξει στη συνέχεια και τη σημαντική συμβολή διάφορων συλλόγων της περιοχής μας που πρόκειται να παρουσιάσουν τοπικά έθιμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.