Ταξιδι με την «Παραξενη Παρεα του Ορφεα»

Το παιδικό βιβλίο του Βασίλη Κάργα παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Ένα ταξίδι µε το λεωφορείο της φιλίας στους σταθμούς της τέχνης, της μουσικής, της συντροφικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας έκαναν οι μικροί αναγνώστες που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου στο φιλόξενο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, στην παρουσίαση του παραμυθιού του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί  από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ,  που συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης.
 

Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου αφηγήθηκε το παραμύθι, ενώ ακολούθησε θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στους ήρωες του βιβλίου.
 
Το βιβλίο, σημείωσε ο συγγραφέας, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από 3-7 χρονών, και είναι ένα παραμύθι που έχει σχέση με την Θράκη, μιας και μιλά για τον Ορφέα, ο οποίος από παιδική ηλικία έπαιζε πολύ όμορφη μουσική, και σύμφωνα με την μυθολογία, όταν έπαιζε τη λύρα, που του είχε χαρίσει ο Απόλλωνας, τα άγρια ζώα του δάσους έρχονταν για να τον ακούσουν και ημέρευαν και γαλήνευαν.
 

Στο παραμύθι βέβαια έρχονται αγαπημένα ζώα των παιδιών, που ξεκινούν από μακριά και φτάνουν στη Θράκη, όπως ένα καγκουρό, ένας ουρακοτάγκος, μιας καμήλα, και άλλα ζώα, που έχουν κάποιο πρόβλημα, συναντούν τον Ορφέα και τους αλλάζει τη ζωή.
 
Έτσι για παράδειγμα, το καγκουρό, που δεν μπορούσε να πει το ρο, και μόλις ακούει τη μουσική καταφέρνει να το πει, ενώ όλοι ενώνονται και γίνονται φίλοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.