Γιωργος Καμινης: «Η εποχη των χρισματων εχει παρελθει»

Επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων, και επικεφαλή της επιτροπής κατάρτισης ψηφοδελτίων αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ στην Κομοτηνή

Διήμερη επίσκεψη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου.
 
Ο κ. Καμίνης, ως επικεφαλής της επιτροπή κατάρτισης ψηφοδελτίων αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής την Αλεξανδρούπολη, και στη συνέχεια βρέθηκε στην Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, ενώ το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την Αυτοδιοίκηση. Η Πρόκληση των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019» στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κομοτηνής. 

Στα τοπικά όργανα οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια 

Ο κ. Καμίνης τόνισε πως η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα μιας και σε αυτή θα έχουμε τρείς εκλογικές αναμετρήσεις.
 
Αναφέρθηκε πάντως στην έλλειψη ενδιαφέροντος πολλών ανθρώπων για τα κοινά, σημειώνοντας πως είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί θεσμοί είναι σε κρίση, με τους πολίτες να μην πιστεύουν πως τους εκφράζουν πλέον τα πολιτικά κόμματα, για αυτό και είναι τεράστια η ευθύνη να αποκατασταθεί αυτή η εμπιστοσύνη.
 
«Τουλάχιστον για εμένα είναι θέμα τιμής, και πεποιθήσεων, άλλωστε είμαι και καθηγητής συνταγματικού δικαίου, οπότε το θέμα των θεσμών με αγγίζει και με ενδιαφέρει» σημείωσε.
 
Ερωτηθείς για το θέμα των ψηφοδελτίων, σημείωσε πως έχει μια καλή εικόνα, και τοπικά, δεν θέλησε όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος, γιατί παρόλο που είναι επικεφαλής της επιτροπής των ψηφοδελτίων, θα περιμένουν πρώτα να έρθουν σε αυτή οι αποφάσεις των τοπικών οργάνων.
 
Τότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, που όμως στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, θα είναι επικύρωση των αποφάσεων των τοπικών οργάνων, γιατί όπως τόνισε ο κ. Καμίνης, η εποχή των χρισμάτων, έχει παρέλθει. 

Ανοιχτοί στη συνεργασία 

Αυτό που ελπίζει πάντως είναι πως στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων και των προτάσεων τα τοπικά αυτά όργανα θα είναι ανοιχτά στη συνεργασία και στη συμπερίληψη αξιόλογων προσωπικοτήτων.
 
«Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει να κάνει με πρακτικά ζητήματα, με πρακτικά θέματα, επομένως αν δεν επιλέξεις ικανούς συνεργάτες, θα αποτύχεις» σημείωσε, και αυτό το γνωρίζουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, για αυτό και παραδοσιακά έσπαγαν τα κομματικά στεγανά και άπλωναν το χέρι σε ανθρώπους από άλλες παρατάξεις. Όπου αυτό έγινε με ειλικρίνεια, και με διαφάνεια, τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.