Μια ωραια ατμοσφαιρα…

Της έκδοσης

…φαίνεται πως θα κυριαρχεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής, αν κρίνει κανείς από τον σεβασμό και θα αισθήματα ευγενούς άμιλλας που φαίνεται πως διακατέχουν τους έως τώρα επίσημα υποψηφίους για τον δημαρχιακό θώκο.
 
Και καθόλου ειρωνικά δεν χρησιμοποιούμε το «ωραία ατμόσφαιρα» καθότι τουλάχιστον όπως έχει διατυπωθεί δημοσίως σε τοποθετήσεις των υποψηφίων, η πιθανή συνύπαρξή τους σε ένα επόμενο δημοτικό σχήμα, μόνο χρήσιμα αποτελέσματα και εποικοδομητική συζήτηση – αντιπολίτευση μπορεί να επιφέρει.
 
Δια του λόγου το αληθές, ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Βαβατσικλή έκανε λόγο για έναν «έμπειρο αυτοδιοικητικό με μακρά διαδρομή» του οποίου η υποψηφιότητα «είναι μία καλή προσθήκης τα πολιτικά δρώμενα της πόλης».
 
Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει και ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος πέραν της εμπειρίας του κ. Βαβατσικλή τόνισε πως «είναι τιμή όλων μας να συμμετέχουμε μαζί του σε αυτή την εκλογική διαδικασία».
 
Και από πλευράς όμως του Τάσου Βαβατσικλή στην συνέντευξή του, που φιλοξενείται σήμερα στις σελίδες του «ΠτΘ» υπήρχε ανταπόδοση των θερμών λεγομένων για τους δύο συνυποψηφίους του, τους οποίους χαρακτήρισε ως «αντιπάλους» όχι «εχθρούς» για να επισημάνει έπειτα πως οι υποψηφιότητες αυτές, νέων ανθρώπων «θα είναι και προς όφελος των δημοτών που θα ακούσουν πολιτικό λόγο, προτάσεις και δεν θα ακούσουν χαμηλού επιπέδου αντιπαραθέσεις».
 
Εμάς πολύ μας αρέσει το κλίμα αυτό, ο αμοιβαίος σεβασμός αλλά και η εκατέρωθεν αναγνώριση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων καθενός, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν αναμένουν τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά δεν θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις και διαφωνίες. Απλώς με βάση το υφιστάμενο κλίμα και τα χαρακτηριστικά των προαναφερθέντων υποψηφίων αναμένουμε να είναι αντιπαραθέσεις επιπέδου, με πολιτικά επιχειρήματα, λογική, ουσία και πρωτίστως αποδοτικές.
 
Αν μη τι άλλο γιατί η θητεία του συμβουλίου που ολοκληρώνεται τον προσεχή Αύγουστο – και για να προλάβουμε αντιδράσεις όχι γιατί δεν υπήρξαν φωνές που να διαθέτουν και μάλιστα στον μέγιστο βαθμό τα απαραίτητα για έναν ενδιαφέροντα πολιτικό διάλογο χαρακτηριστικά- δεν μας χάρισε πολλές τέτοιες στιγμές. Αν μη τι άλλο και γιατί ακριβώς σε αυτό στοχεύει, ως έναν βαθμό, και η υιοθέτηση της απλής αναλογικής.
 
 Αν καταστεί εφικτό λοιπόν να κερδηθεί το «στοίχημα» αυτό από πλευράς των ανθρώπων που θα απαρτίζουν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο – που είναι θέμα θέλησης και μόνο – και αυτό συνδυαστεί με και με τη συμμετοχή ημών των πολιτών, υπό την έννοια της συμμετοχικότητας, που τόσο πολύ επίσης εκλείπει από την περιοχή μας τουλάχιστον, μόνο θετικά θα είναι και τα παραγόμενα αποτελέσματα. 
 
Εμείς ανυπομονούμε!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.