Δημιουργια Ηλεκτρονικου Μητρωου Εργων Υποδομης και Δημοσιων Κτιριων προτεινει το ΤΕΕ Θρακης

«Κανείς δε γνωρίζει πέρα από την ημερομηνία κατασκευής κτιρίου δημόσιου έργου, τίποτε άλλο»

Ένα βήμα παρακάτω πάει την πρότασή του για δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Γεφυρών το ΤΕΕ Θράκης. Μετά την προ ολίγων ημερών πτώση τμήματος στη γέφυρα της Καβάλας το ΤΕΕ Θράκης επικαιροποιεί την πρότασή του, αυτή τη φορά προτείνοντας τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Μητρώου Έργων Υποδομής και Δημοσίων Κτιρίων.
 
«Μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου στο Ν. Ροδόπης, προτείναμε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Γεφυρών ώστε να διασφαλιστεί η καταγραφή της σημερινής κατάστασης, ο προγραμματισμός των αναγκαίων έργων συντήρησης και βέβαια το καθεστώς κυριότητας και αρμοδιότητας κάθε φορέα. Πληροφορούμαστε ότι το έργο προχωράει» θυμίζει αρχικά το ΤΕΕ Θράκης για να καταθέσει τη νέα του πρόταση σημειώνοντας ότι «σήμερα μετά την πτώση της γέφυρας στην Καβάλα επανερχόμαστε διευρύνοντας την παραπάνω πρόταση: Προτείνουμε, τη δημιουργία πλέον Ηλεκτρονικού Μητρώου Έργων Υποδομής και Δημοσίων Κτιρίων».
 
Το ΤΕΕ Θράκης αιτιολογεί την αναγκαιότητα της δεύτερης πρότασης του υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δε γνωρίζει πέρα από την ημερομηνία κατασκευής κτιρίου δημόσιου έργου, τίποτε άλλο. Ούτε αν ελέγχθηκε. Ούτε εάν συντηρήθηκε. Ούτε ποιος φέρει την ευθύνη. Κανένας συντονισμένος προγραμματισμός».
 
«Ήρθε πλέον η ώρα» συμπληρώνει «οι φορείς στους οποίους ανήκουν τα διάφορα δημόσια κτίρια ή τα έργα υποδομής να προγραμματίσουν πέρα από τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες και ενέργειες για την ασφάλεια των πολιτών τους. Το ΤΕΕ-Θράκης ως Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους είναι στη διάθεση οποιουδήποτε χρειαστεί τις τεχνικές και επιστημονικές του γνώσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.