108 νεοι φιλολογοι παρελαβαν τα πτυχια τους απο το Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας του ΔΠΘ

Ανάμεσά τους «πρακτικάριοι» του «ΠτΘ», ο σταθερός μας συνεργάτης Νεκτάριος Μουρδικούδης και ο συνάδελφος δημοσιογράφος Μάνθος Γκαμπέλης

Κατάμεστο ήταν χθες το κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, καθότι 108 νέοι φιλόλογοι παρέλαβαν τα πτυχία τους στην τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας κ.Μαρίας Τζιάτζη- Παπαγιάννη, καθώς και των μελών του Τμήματος κ.κ. Ιωάννη Ντεληγιάννη, Φλώρας Μανακίδου, Βασιλικής Κοντογιάννη, Νικολάου Μαυρέλου, Σμαρώς Νικολαϊδου, Κωνσταντίνου Τσουρή και Γεωργίου Τσομή, με τελετάρχη τον κ. Ασημάκη Φλιάτουρα.

Μετά τον χαιρετισμό της κ. Τζιάτζη στο βήμα ανέβηκε η πρωτεύσασα φοιτήτρια κ.Αθηνά Ντίνου, η οποία διάβασε τον όρκο για να ακολουθήσουν έπειτα οι υπόλοιποι 107 φοιτητές που παρέλαβαν τα πτυχία τους εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, από τα χέρια των προαναφερθέντων καθηγητών τους.

Το κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης ήταν ασφυκτικά γεμάτο με συγγενείς, φίλους αλλά και συμφοιτητές που έδωσαν το «παρών» για να χειροκροτήσουν από κοντά τους πτυχιούχους, ευχόμενοι ένα λαμπρό επιστημονικό μέλλον.

Ανάμεσά στους αποφοίτους και οι «Παρατηρητές»  ─παιδιά όπως η Κατερίνα Γηρούση, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Μαριάννα Καραβάτου, που κατά την διάρκεια των σπουδών τους πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση στον Παρατηρητή της Θράκης─ τους οποίους και με μεγάλη υπερηφάνεια χειροκροτήσαμε.

Ανάμεσά τους και ο συνάδελφος δημοσιογράφος, άξιος και ένθερμος εκπρόσωπος της φιλολογικής επιστήμης Μάνθος Γκαμπέλης, για τον οποίο η ορκωμοσία του σηματοδοτεί και την παραμονή του στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του μεταπτυχιακού φοιτητή.

Ο «επιμελής» Νεκτάριος Μουρδικούδης

Ανάμεσα στους πτυχιούχους του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και ένα μέλος του «ΠτΘ» ο Νεκτάριος Μουρδικούδης, σταθερός συνοδοιπόρος και συνεργάτης μας, που εξειδικεύεται με υπομονή και επιμονή στην επιμέλεια εκδόσεων. Ο Νεκτάριος παρέλαβε το πτυχίο του δια χειρός των κ.κ. Τζιάτζη, Τσομή και Κοντογιάννη, για να γίνει έπειτα αποδέκτης θερμών ευχών και συγχαρητηρίων από την ομάδα του «ΠτΘ», συγγενείς και φίλους που έδωσαν το «παρών» στο πρώτο σημαντικό αυτό βήμα της επαγγελματικής του ζωής. Στο πλευρό του οι πανευτυχείς και υπερήφανοι γονείς του Γιώργος και Τριάδα, καθώς και ο αδερφός του Χρήστος.
 
Στους «δικούς μας», αλλά και στο σύνολο των πτυχιούχων, ευχόμαστε Καλή Σταδιοδρομία!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.