Μνημες Κομψατου

Απαρατήρητα

«Η Καβάλα έπαθε Ροδόπη» θα μπορούσε να πει κανείς, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την χθεσινή πτώση της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας.
 
Θα μπορούσε βεβαίως, καθότι η σοβαρότητα αλλά και η τραγικότητα του γεγονότος μόνο χιούμορ δεν σηκώνει, ειδικά για τους Ροδοπίτες που το περιστατικό επανέφερε τις πρόσφατες βεβαίως μνήμες από την πτώση της Γέφυρας του Κομψάτου, όπου και στο συγκεκριμένο περιστατικό από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Kavalapost.gr – από όπου και το σχετικό φωτογραφικό υλικό- η γέφυρα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας, στο ρεύμα προς Ξάνθης υποχώρησε σε ώρα μάλιστα αιχμής, ενώ η πτώση παρέσυρε έναν γερανό και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, δίχως ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί τόσο των επιβαινόντων όσο και άλλων διερχόμενων οδηγών.
 
Το ερώτημα βέβαια, που επανέρχεται μετ’ επιτάσεως μάλιστα, είναι τι απέγινε εκείνο το μητρώο περί της κατάστασης που βρίσκονται οι γέφυρες εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας που είχε εξαγγελθεί μετά την πτώση της γέφυρας του Κομψάτου.
 
Οι εικόνες δίχως καμία υπερβολή και τρόμο προκαλούν ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί δίχως την τύχη, που και στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και στην περίπτωση της πτώσης της γέφυρας του Κομψάτου υπήρχε, αλλά και αγανάκτηση ως προς τις ευθύνες τελικά που υπάρχουν και τις οποίες αν κρίνουμε από την «δική μας» περίπτωση ουδείς αναλαμβάνει.
 
Το ζήτημα είναι πότε θα στερέψει η τύχη μας τελικά. Μόνο λύπη!Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.