«Το Κοριτσι που επιμενει» απο το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Η παιδική παράσταση θα παρουσιαστεί στα σχολεία της Ροδόπης το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο - Θα πραγματοποιηθούν και τρείς παραστάσεις, στις 25 Νοεμβρίου, 9 και 16 Δεκεμβρίου για ενήλικες

Κάλεσμα προς όλους τους Κομοτηναίους να παρακολουθήσουν το έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα: «Το Κορίτσι που επιμένει», σε σκηνοθεσία Μυρσίνης Λαντζουράκη, που παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής απεύθυναν οι συντελεστές της παράστασης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου.
 
Το έργο θα παρουσιάζεται από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, με πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία όλης της Ροδόπης, όμως θα υπάρξουν και τρείς παραστάσεις για ενήλικες, το βράδυ της Κυριακής 25 Νοεμβρίου, αλλά και  9 και 16 Δεκεμβρίου.
 
Η παράσταση αποτελεί και την πρώτη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ με το θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου», με το οποίο ελπίζουν πως θα έχουν συχνή συνεργασία στο μέλλον. 

Μια εξαιρετική πρόταση 

Το έργο είναι ένα πολύ όμορφο παραμύθι, που μιλά για την επιμονή, το θάρρος, τον αλτρουισμό αλλά και την έννοια της απώλειας, σημείωσε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, η οποία διευκρίνισε πως απευθύνεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική πρόταση από το ΔΗΠΕΘΕ.
 
Για αυτό και ευχαρίστησε την κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, με την οποία συνεργάζονται για ακόμα μια φορά, αλλά και όλους τους συντελεστές της παράστασης, που είναι ο Μαρίνος Τόκας στη μουσική, ο Γιάνης Καραγκιουλμέζης στα σκηνικά και τα κουστούμια, η Γιούλη Ιωαννίδου στις χορογραφίες ενώ παίζουν οι Πολυξένη Καρακατσάνη, Δημήτρης Κοντός, Βασίλης Λειβαδίτης, Βούλα Παναγιωτίδου και Ασπασία Πιτιλάκη.
 
Πρώτη έγνοια του ΔΗΠΕΘΕ, σημείωσε η κ. Μενεσελίδου, είναι να συνεργάζεται και να αξιοποιεί το ντόπιο επαγγελματικό δυναμικό επειδή όμως το ΔΗΠΕΘΕ έχει συνολικά ως χώρο αναφοράς τη Θράκη, έχει τη δυνατότητα να συνεργάζονται με ανθρώπους από την ευρύτερη περιοχή. Για αυτό και κάλεσε το κοινό της Θράκης να αγκαλιάσει την εξαιρετική αυτή παράσταση.
 
Όσο για τη συνεργασία με το εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου», ανέφερε πως αυτή είναι εξαιρετική, ενώ τόνισε πως το ΔΗΠΕΘΕ είναι ανοιχτό στις συνεργασίες με ομάδες από την ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο την Κομοτηνή όπου εδρεύει. 

Ιδιαίτερο το κείμενο 

Το κείμενο του έργου του Τηλέμαχου Τσαρδάκα έχει μια ιδιαιτερότητα, σημείωσε η κ. Λαντζουράκη, η οποία θεωρεί πως πρέπει να χαρακτηρίζει συνολικά τα κείμενα που αφορούν παιδικό κοινό. Στην ουσία κάνει μια σύζευξη του πραγματικού με το φανταστικό, δένοντας πανέμορφα το μύθο και την πλοκή του, χρησιμοποιώντας ανεστραμμένο το μύθο του Ορφέα, εξήγησε σχετικά. Έτσι ο συγγραφέας του έργου ολοκληρώνει την ιστορία βάζοντας τα παιδιά στη διαδικασία να προβληματιστούν, να κατανοήσουν κάποια πράγματα και να βγουν από το παραμύθι λυτρωμένοι.
 
Εξέφρασε δε την χαρά της για τους εξαιρετικούς συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια, και έτσι παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας ήταν σύντομος, το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό.
 
«Το ίδιο το έργο είναι μια παράσταση πλούσια, την οποία θα εκτιμήσει το παιδικό κοινό, αλλά πιάνοντας ένα ιδιαίτερο και δύσκολο θέμα, αυτό της απώλειας, θα εκτιμηθεί και από τους ενήλικες» εκτίμησε η κ. Λατζουράκη. 

Μια εξαιρετική δουλειά 

Από την πλευρά των ηθοποιών ο κ. Δημήτρης Κοντός αφιέρωσε την παράσταση στη μητέρα του, που έφυγε κατά τη διάρκεια των προβών, ενώ ευχαρίστησε την κ. Μενεσελίδου, που βοήθησε ώστε να συμμετέχει στο έργο παρόλο που ο ίδιος ζει και εργάζεται στην Καβάλα, αλλά και την κ. Λαντζουράκη και τους ηθοποιούς, γιατί όπως ανέφερε, «έχω πολλά χρόνια να περάσω τόσο καλά σε πρόβα».
 
Τέλος η κ. Πολυξένη Καρακατσάνη, μέλος του εργαστηρίου «Ανατολικά του Νέστου», τόνισε πως η πρώτη τους συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής γίνεται σε μια ευτυχή συγκυρία, σε ένα εξαιρετικό έργο στο οποίο έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, το οποίο αφορά όλες τις ηλικίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.