Με το «quintetto contra Vento» ανοιξε ο 2ος κυκλος μουσικης δωματιου

Η Χριστίνα Σιδηροπούλου επέστρεψε στην Κομοτηνή μετά από δέκα χρόνια - «Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που γεμίζει με νότες την πόλη»

Στις 27 Οκτωβρίου άνοιξε ο δεύτερος κύκλος μουσικής δωματίου που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Δημήτρη Σβυντρίδη. Το Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην Ρεξ) πλημμύρισε από δύο άγνωστα, αλλά έξοχα έργα μουσικής δωματίου, το Κουιντέτο έργο 16 του Hermann Goetz και το Κουιντέτο έργο 3 του Josef Labor, που παρουσίασε επί σκηνής το «quintetto contraVento».
 
Ο λόγος για ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από καταξιωμένους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και διδάσκοντες του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με πολυδιάστατη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βραβεία και διακρίσεις. Οι κ.κ. Εύη Δελφινοπούλου, βιολί, Δημοσθένης Φωτιάδης, βιόλα, Dmitry Gudimov, τσέλο, Ευγένιος Πολίτης, κοντραμπάσο και Χριστίνα Σιδηροπούλου, πιάνο κέρδισαν το πιο ένθερμο χειροκρότημα του κοινού με τις ερμηνείες τους.
 

Η ημέρα, μάλιστα, είχε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση για την Κομοτηναία, κ. Σιδηροπούλου όπως μοιράστηκε η ίδια, ευχαριστώντας θερμά τους διοργανωτές για την πρόσκληση. «Η τελευταία φορά που βρέθηκα στη Κομοτηνή ήταν δέκα χρόνια πριν. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που κλήθηκα σήμερα εδώ. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που γεμίζει με νότες την πόλη» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.
 
Μιλώντας για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, εξήγησε «προσπαθούμε να παρουσιάζουμε έργα που είναι σχετικά άγνωστα στην χώρα μας. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα, μιας και στην ρομαντική τους υφή μεταπλάθονται ψυχοσυναισθηματικές εκφράσεις, λυρισμός, δεξιοτεχνία, απλότητα, τρυφερότητα, το φως και το σκοτάδι, η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια» για να συστήσει στην συνέχεια το μουσικό σχήμα.
 
«Το quintetto convent δημιουργήθηκε ενσωματώνοντας τις ποικίλες πολυετείς συνεργασίες, τη φιλία των μελών του και την αγάπη για την συνεργατική μουσική. Με σκοπό να πραγματώσει ταξίδια στον χωροχρόνο της μουσικής δωματίου διερευνά άγνωστες πτυχές της, εστιάζοντας σε σπάνια έργα της ιδιαίτερης σύνθεσής του, διαθέτοντας την ευελιξία να μετασχηματίζεται ανάλογα με το είδος των ερμηνευτικών του στόχων», τόνισε καταληκτικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.